A HAPPY NEW YEAR

Goodmorning! En vecka sedan julafton, hua vad tiden går fort! Jag kom precis ut ur duschen och inväntar nu malin och hennes mamma så ska vi ta oss in till stan. Köpa strumpbyxor och sola lite är planerna. och vi får inte glömma att köpa potatis!! det gjorde vi ju nämligen igår..heh

Vid tre-fyra tiden kommer några av grabbarna hit och börjar laga maten. Lägger allt ansvar på manne som går hotell/restaurang ;) dagens meny blir toast med skink eller skagenröra till förrätt. Huvudrätt är oxfilé med hasselbackspotatis och peppar eller rödvinsås. Och efterrätt är pannacotta med hallon och passionsfrukt.

Jaha då var det bara att tacka för i år och se till att göra 2011 minst lika bra!
Hoppas ni får en bra kväll och va rädda om varandra :*
puss&kram

NYÅRSKLÄNNING på G


Min nyårsklänning hänger fortfarande på klädstången med nålar överallt och väntar på att bli uppsydd. Efter maten hade jag tänkt att ta tag i det hela och fortsätta natten ut.. kan ju räkna antalet gånger jag kommer få panik över att ingenting går som jag vill, menmen.. är man tidsoptimist så är man!

STORHANDLARNA.


3 timmar. 3 jäkla timmar tog det för malin och mig att trängas bland tusentals andra människor inne på maxi för att handla inför den kommande dagens 3rätters middag.
den färska oxfilén var slut på både coop och maxi vilket gjorde att vi fick åka ut till citygross och köpa kött för 700spänn. Jahapp då får man leva snålt resten av år 2011


11.26

Godmorgon! Ni anar inte hur sliten jag är, trots tio timmars sömn. Mina ben känns som spagetti och hjärnan ligger nog fortfarande kvar i sängen och sover. Tråkigt att alla inomhuscuper är över för våran del, men nu är det bara att tagga seriepreimär då ;) och för en liten liten stund slippa tänka på den kommande vintersäsongen.

Snart ska jag möta upp malin i stan, därefter ska vi till maxi och inhandla all nyårmat tills imorgon!
Vi hörs mer senare. pussselipussss

SKOPUNKTEN


Var på jakt efter ett par nyårsskor som går att ha ute i detta skitväder. Åkte ut till hansa med mamma och för farmors julklappspengar inhandlade jag mig dessa :) De är i fuskmocka och har en kilklack på ca 9 cm skulle jag tro. Enormt gåvänliga och kommer från skopunkten. 399:-

CUP I LESSEBO

Precis hemkommen från månsi, det är tur att han alltid kan få mig på bra humör den lilla skiten. Kunde dock inte somna förrän 5 inatt så att åka till Lessebo och spela cup ikväll känns inte direkt så upppiggande..menmen ska ta och äta lite lasagne nu och sedan ta en powernapp för ikväll gäller det att vara på topp!

Det är nattcup så första matchen spelas vid kvart över tio och finalerna vid två.  Och imorgon väntas ny cup i Karlskrona som även den spelas på natten. Känner på mig redan nu att jag kommer se ut som en zombie på planen hehe.
Dessutom är tina på smålandsläger så vi har inte ens någon coach ;) känns lite riskabelt att min mamma som ska vara chaufför får ställa upp. oh herrregud hon vet ju knappt vad en fotboll är...
men nu kör vi tjejer!!
pussssss

älskade älskade du

Vet inte var jag ska börja..jag berättade i ett tidigare inlägg att farmor och farfar kom hem från canarie öarna i onsdags. Farfar hade känt sig lite dålig och blev inlagd på sjukhuset pga att de ansåg att han hade hjärtmuskelinflammation.

Ett dygn senare på torsdagen låg han fortfarande kvar på sjukhuset i Växjö med EKG test och slangar över kroppen. Här i Kalmar satt hela familjen och spelade spel, och strax innan nio ringde vi till farfar på sjukhuset för att kolla hur läget var. Han skulle precis gå och lägga sig, men trots att han var trött, pratade och skrattade han som att allt skulle ordna sig. Jag frågade när dedär dumma sjukhuset tänkte släppa ut honom, och han svarade att han tänkte rymma hem tills på måndag så alla vi kusiner skulle komma till växjö och fira jul tillsammans så som det var planerat. 

Farfar berömde mig alltid för mitt skrivande och sa att han såg fram emot att läsa mina rim som jag hade skrivit till pappas paket. 

När pappa väckte mig på julaftonsmorgonen dagen därpå och sa att farfar hade dött kändes det som att hela världen föll sönder. Dethär skulle bli den sämsta julaftonen någonsin.

Tanken var ju att farmor och farfar skulle komma och fira jul hos oss, men istället fick vi ta bilen och köra till växjö. Farfar dog vid halv två på natten, och farmor gick direkt upp till sjukhuset för att skälla lite på honom. Vi i familjen klarar oss de vet jag. Men farmor, hon behöver ju dig farfar.

Julmaten smakade inte alls lika bra som tidigare år. Kalle anka och alla andra disneyprogram var inte det minsta roliga, och stolen vid middagsmordet där du alltid satt kändes tommare än någonsin förr.

Var du tvungen att göra såhär mot oss? just på julafton :( den dagen då alla ska fira och vara tillsammans. Jag som hade sett fram emot denhär julen iår. Men nu blev ingenting som jag hade önskat. Den enda julklappen jag skulle önska mig iår var att du kom tillbaka.

och golfen som betydde mer än så mycket annat. Pappa sa att den dagen du inte längre kunde spela golf skulle inte vara värd att leva. Minns du den gången vi spelade på Mölle golfbana och jag gjorde min första birdie? du var så stolt att jag skulle få två glassar när jag kom hem.

Jag var tveksam till att fira julafton över huvud taget, men farmor sa att du skulle velat de. Så mitt i allt elände öppnade vi våra julklappar trots allt.
Alla vi barnbarn fick ett presentkort på 500kr som farmor hade skrivit. Där stod det att om vi pussade farfar på kinden och gav farmor en stor bamsekram skulle vi få utdelning av våra julklappspengar. 
Jag gav farmor den varmaste kram jag kunde och i smyg gav jag även dig en slängpuss upp till himlen.

Jag hade köpt örngott med världens bästa farmor och världens bästa farfar på. Farmor valde att sova inne i din säng för att få känna din lukt en sista gång.

Jag hann aldrig känna den. Men du ska vet att jag är så oerhört glad över att vi pratade i telefon en sista gång kvällen innan. Vi hade inte hunnnit spela färdigt spelet, men pappa tyckte att vi skulle ringa innan du hade gått och lagt dig. Det rörde sig om några minuter, kanske en halvtimme. Om vi hade ringt senare kanske vi aldrig hade hunnit prata, och att sitta med de skuldkänslorna idag hade jag aldrig klarat av.

Men jag trodde faktist aldrig att dedär telefonsamtalet skulle vara slutet. Det kändes faktist inte så. Du blev så glad över att vi hade ringt och sa att jag alltid hade varit en så omtänksam tjej. Men farfar, jag förstår fortfarande inte hur det kunde bli såhär..

Och farmor som hade köpt ett par skinnhandskar du skulle fått i julklapp. Istället gick dom till pappa..
Dagen efter när pappa och farmor var uppe på sjukhuset för att ta farväl en sista gång tog hon dig i handen.
Den var kallare än vanligt. Nu skulle du behövt dedär vantarna sa hon. Mitt i all sorg vet jag att hon sa det med glimten i ögat.

Jag följde aldrig med dit, utan valde att behålla de fina minnena vi har tillsammans. Men pappa sa att du såg fridfull ut, och att man till och med kunde se att du log.

Och vetdu? jag läste rimmen extra högt iår, bara för att du också skulle få chansen att gissa vad som fanns i paketet. Och kudden du skulle få, den ligger i farmors säng nu. Jag tror hon behöver den nu i början för att inte ligga sömnlös om nätterna.

Du har alltid varit så envis, vad det än gällde. Du hade bestämt dig att du skulle dö före farmor, just för att du visste att du aldrig skulle klarat dig utan henne. Och även denna gången fick du som du ville. Men du ville inte dö än, de vet jag. Det var alldeles för många år för tidigt. Men ibland blir allt inte alltid som man tänkt sig. 
 
Men jag har så fruktansvärt svårt att ta in dethär. Allting känns så overkligt på något sätt. Att hela världen, hela livet kan förändrars över 2 dagar. 2 jävla dagar :(

och jag skulle önska av hela mitt hjärta att du fanns kvar här med oss. Men vetdu vad jag tror? att detta inte är ett slut, utan en början på en värld vi inte vet någonting om.


sov så gott farfar ♥

THEY SAY THAT THINGS JUST CANNOT GROW.


Ändrade julaftonsplaner..

Farfar ligger på sjukhuset med hjärtmuskelinflammation och måste ligga kvar över helgen :( åh så tråkigt, hade verkligen sett fram emot att han och farmor skulle komma.. menmen huvudsaken är väl att han blir frisk i alla fall ♥ och att farmor ska sätta sig och köra från växjö i detta skitvädret är väl ingen bra idé de heller. Ska åka dit på måndag och träffa lite kusiner så får hoppas att han har är kryare då.
Edde kom hem igår i alla fall, så jag hoppas att det blir en mysig minijulafton med familjen.

Hörde idag på nyheterna att det är nu i juletider som det skér flest olyckor. så jag hoppas att allt med er är bra och att ni som är ute och kör tar det lugnt på vägarna.

nu ska jag hjälpa till att fortsätta klä granen. ha en bra kväll!
pusssssis

VOLYMPUDER

Idioter som vi är gav vi oss ut klockan elva igårkväll och åkte pulka :D och tack vare det, vaknade jag idag upp med en stor bula på ryggen. hehe men är det jul så är det!
Tog en promenad in till stan med mamsen för att inhandla de sista julklapparna!

Och eftersom mamma har tjatat på mig i flera veckors tid att jag m å s t e klippa mig, hade jag även klipptid vid tolv. där blev det inte några stora förändringar men fick av det slitna, och det var ju en hel del. Hoppas jag inte kommer se ut som ett får nu med lockigt hår på nyår bara..haha

Fick även med mig dethär volympudret. Testade det i somras och tyckte att det faktist funkade riktigt bra, så jag ger det ett försök även nu i jul. 99:- från Schwarzkopf.

12.57

God förmiddag! Första sovmorgonen på jullovet får man faktist förlänga så länge man vill! men nu är jag piggelin och färdigfixad för att dra in till stan för att möta upp manne och isac. lyckades även lura med dem till ikea därefter, men det är något isac än så länge inte vet om så vi får hoppas på att han går med på det. ska handla julklapp till edde, sen blir det väl lite käk antar jag :) ha en bra dag så hörs vi senare! pussselipuss


THE HEART OF LIFE.


Känslan att ha 3 veckors lov framför sig går inte att beskriva! Idag har vi ätit skumtomtar, julgodis och tomtegröt vilket ska nu förbrännas i och med lite fotbollsträning. Därefter kommer agnes hit så ska vi bara unna oss något gott och inviga ett välförtjänt lov. vi hörs mer i morgon! en julpuss på er :*

HALLELUJA MOMENT

Hallihallå! Glad filippa här minsann. Idag gick vi sista skoldagen innan jullovet, känns helt underbart! Klarade även matteprovet vilket gjorde att de 3 km i 10 minusgrader på vägen kändes lite kortare. Väl hemma hos mig blev det mys med mina fina, som precis har traskat hemåt. Om tjugo minuter ska jag lägga mig framför teven och kolla morden i Sandhamn. Kan ju även passa på och njuta av att det är första dagen på länge jag är pluggfri!

Och idag är det 4 dagar kvar till julaton :D wihoooooo
 

4 ADVENT.


Har intalat migsjälv att det är helt normalt att få impulsgrejer som snöbollskrig klockan tio på kvällen, vilket resulterar i man får köldskador i ansiktet och en lipsill till pojkvän. Men en fin snöängel de gjorde han i alla fall ♥ hihi

A STAR IN THE SKY.

Kul att varken kunna borsta tänderna, duscha eller gå på toa.
nu är det på tiden att dedär byggarbetarna tar och fixar dendär trasiga vattenledningen som har gått sönder så att man inte behöver se ut som skabb resten av veckan också.

kvällen igår spenderades hemma hos julia med lite tacomys och trevliga tjejer. mådde däremot inte alls bra så slutade ganska tidigt för mig. gick och la mig vid elva och idag vaknade jag inte förrän vid halv tolv.
för att piggna till tog malin och jag oss en långpromenad och fick även lite sällskap av isac hemma hos malin:)

nu ikväll kommer måns hit så hoppas jag han är på dega sönder humör. ni som ska ut och dansa får dansa lite åt mig med ;) pussselipuss

G E T


Igår fick jag bokstavligt talat en GET i julklapp! mamma hade hittat någon hemsida där man kunde köpa en get som skulle ge mjölk till de föräldralösa barn i Zambia som har drabbats av HIV/AIDS. så nu går alltså min egna get Filippa runt och betar någonstans i Zambia, och förhoppningsvis håller flera små ungar vid liv.
Tanken är god. och ganska coolt endå, jag har nyss blivit getägare :D

detta var min senaste statusuppdatering på facebook och ja, en bild säger ju mer än tusen ord. jag är ägare till en get

THANK GOD IT'S FRIDAY.

Min dagbok. Det är vår uppgift just nu i textkommunikationen. Man ska inte skriva om någon speciell eller händelserik dag, utan en helt vanlig dag. Visst låter det kul? nä inte speciellt, men när man har bitit i det sura äpplet, kan man ju lika gärna äta upp hela utan att alls sura ner sig totalt. 
därför ska jag fortsätta att skriva om min tråkiga vardag som hände förra veckan.

Idag är det fredag och jag är mer än tacksam för det. Ikväll väntas det troligtvis tjejmiddag hemma hos malin:) vi tjejer måste snacka ihop lite innan nyår som är redan om två veckor! Fick ett sms från malin igår där hon skrev att hon hade sett några läckra partyhattar på maxi som tydligen var ett måste inför nyår ;) kan inte säga något annat än att jag är pepp!

Vi hörs ikväll. pusss och kram


AS WAS DREAMING ABOUT YOU.

Hade bara en lektion idag men stannade kvar i skolan enda till halv 3. tacka då julbordet för de!
eller var det mitt personliga straff i och med att jag fick ig på matteprovet. är så skoltrött att jag knappt vet vad jag heter.
men helvete. jag hade ju faktist pluggat till provet. kul att man på 5 dagar har 3 prov som måste göras nu då. orkar verkligen inte. vill bara gräva ner mig i en grop och hoppas på att proven blir gjorda av sig själva.
jag behöver jullov och det är nu.


 


TVÅ APOR PÅ STAN.

Hittade julklappar till både farmor & farfar och måns, så nu är det bara mamma och brorsan kvar att köpa till:) så himla sköönt! 

under julklappshandlingen hann jag även med att trilla i trappan inne på kompaniet.. fattar ni den känslan? det var ingen "kolla jag flyger känsla" precis...så fruktansvärt pinsamt! hahaha
manne gick därifrån och låtsades att han inte kände mig, det förstår jag det.

fick även precis reda på att min klass är ledig imån!! så då kan ju alla ägna en liten tanke till alla de som ska till skolan klockan 8 och ha fg.....

vill du att jag ska köra under ditt stora fordon?
HAHAH alltid lika bra. godnatt.


12.15

Godmorgon! är nu uppstigen och färdigfixad. sitter i köket och väntar på att min frukost ska bli färdig, nämligen nudlar :D hihi tänkte att jag lika gärna kan slå ihop frullen med lunchen eftersom jag inte hinner hem och äta innan träningen vid halv fem.
efter träningen ska jag hem och plugga spanska och engelska. dessa två är mina absoluta hatämnen och jag har prov i båda på torsdag.. menmen först ska vi muntra upp dagen med lite julklappshandling med manne!
ha en bra dag :) puss&kram

23.49

Godkväll:) ligger just nu i soffan och kollar The holiday. det måste nog vara en av världens mysigaste julfilmer!
älskar scenen när Cameron Diaz är ensam och som mest deprimerad i huset och sätter på låten mr brightside av the killers. så borde alla tjejer göra, den är sinnessjukt bra och man blir genast på bättre humör!
dessutom har vi sovmorgon till kvart i ett imorgon, underbart säger jag bara!
därefter ska jag in till skolan och ha spanskalektion och spendera resten av dagen på stan med manne för att julshoppa.
vi hörs nog imorgon bitti, nu ska jag kolla färdigt filmen. sov så gott ♥

PUSS


någon påstår att man ska hålla på arsenal ikväll. bara för de, tycker jag att det vore lite småkul med en rejäl förlust! eller om manchester united hade kunnat göra ett såntdär tveksamt offsidemål i 92a minuten hade ju också funkat. heja


DU ÄR DRÖMMARNA JAG DRÖMMER IBLAND.

Blev plötsligt på dåligt humör och inte alls sugen på att gå upp vid 7 imorgon för att åka till skolan och träna styrka.. jag behöver sömn, jullov, lite fina pussar och allt dedära. det enda jag får nu är ett tyst, kallt rum med lite knapprande på tangentbordet. fyfan för ensamhet.

nu ska jag i alla fall sminka av mig, krypa ner i en varm säng, och hoppas att drömmarna är bättre än verkligheten.
hoppas ni kan sova gott.


INTE FÖR KÄRLEKENS SKULL.


med löften som stag, faller allting omkull                                           
så för din, och för min, men inte för kärleks skull
Kom och utmana mig inatt

Men när stormen tar fart över frosten inatt
Ropar sansen på värme i svavel och skratt
Det är tid för dom galna och månen är full
Så för din och för min, men inte för kärleks skull
Kom och värm oss inatt

DÄR ELDEN FALNAR MEN FORTFARANDE GLÖDER.

Godmorgon. Kvällen igår var nog den skönaste på länge! hela dagen velade jag från sängen till soffan med halvöppna ögon innan jag inte längre kunde motså en frestande tupplur. Mamma och pappa hade hyrt badtunna med ett gäng kompisar. så hemma var det vinflaskor, god mat, hög musik och glada skratt det enda jag fick en bild av innan jag stängde in mig i teve rummet i min ensamhet för att hålla ögonen öppna till sex and the city. Det hände att jag då och då tänkte över på hur underbart livet faktist är.

NO ONE SLEEPS WHEN I'M AWAKE

Sist jag kollade på klockan var den kvart i tre. Har lyckats sova bort hela min lördag. Nästan så att det är okej att skratta. Samtidigt kan ni ju fälla en tår och tänka på hur sorglig jag är.


TONIGHT'S GONNA BE A GOOD NIGHT.

Eftersom matteprovet gick åt skogen sist då det faktist kändes bra, är det kanske lika bra att inte nämna det över huvud taget denna gången. Blev i alla fall klar med rapporten på svenskalektionen och på idrotten spelade vi rugby mot den andra klassen :D så jäkla kul!! ska utan tvekan söka nästa år!
Nu har jag duschat och ska snart åka och träna. Därefter sätta mig på tåget mot emmaboda för att träffa mina fina flickor och förfesta lite innan vi ska ut i dimman. yabadabadooooo kommer bli en megabra kväll! hoppas ni med får det och va rädda om varandra:* pussssselipusss


DANCE LIKE NOBODY IS WATCHING.


DAGENS.

Nu väntas matteplugg hela natten lång. Imorgon är det prov som gäller och lite köttrugby på idrotten.
därefter inleder jag helgen med lite fotbollsträning som jag har lyckats fjäska mig ifrån lite tidigare för att hinna med tåget till emmaboda. och hur spenderar man en fredagkväll i emmaboda med två små töser med namn johanna och felicia? jo man sveper goda drinkar och dansar tills fötterna är svullna inne på amigo. låter faktist inte helt fel, jag är pepp. 

I WANT IT THAT WAY.

Godkväll! Är allt bra med er? :) antar att jag inte är den enda som är helt sliten efter veckan som varit. Känner att ett jullov vore väldigt passande! men tiden går fort och vipps så är julafton snart här. Jag som bara har köpt en enda julklapp.. får lite ångest när jag tänker på det faktist. menmen ångest ska inte få ockupera min kväll, snart ska jag nämligen lägga mig i soffan och kolla maria wern tillsammans med mammsen, spännande spännande.
vi hörs i morgon! nattipusss


BOBBY'S


Måste verkligen rekommendera bobby's hårspray! Jättelänge sedan jag använde hårspray nu men när jag testade detta av Linnea var jag tvungen att införskaffa mig ett. Det stelnar direkt och håller i princip hela dagen. Köpte även ett balsam, har inte testat om det är lika bra men vi får hoppas :) 

ARE WE MADE FOR EACH OTHER?

Tvingade upp måns en halvtimma tidigare ur sängen för att göra mig sällskap till julkalendern. ni måste ju hålla med om att den faktist är riktigt bra iår! När det slutar så spännande blir man ju jättesugen på att det ska vara ny morgon med nytt program ;)

I vilket fall som helst snöar det inte idag, men det är fortfarande på tok för kallt.. och tro det eller ej men jag som egentligen inte gillar julen längtar faktist till julafton i år! Men det hade ju i och för säg inte varit helt fel att få en thailandresa i julklapp eller nåt. funderar på att lägga mig i en snödriva och stanna där tills snön smällt bort.


WE ARE THE PEOPLE




saknar sommar
saknar skåne
saknar malin

GOODMORNING

Hade en jättemysig kväll igår med mycket bra sällskap, mycket skratt och mycket julgodis!
dock åt man ju så mycket under själva bakningen så när det väl var klart mådde alla illa..
vi kollade på shooter som gick på fyran, bra film, dock som jag inte hängde med så mycket i haha.
Har fått i mig lite frukost så nu vankas storstädning i mitt rum.
Tänkte smårensa min garderob och en rejäl dammsugning, sedan vid 3 hoppas jag att förkylningen tillåter mig att åka och träna! vi hörs senare ikväll :) pusssssselipusss

WHEN YOU TRY YOUR BEST BUT YOU DON'T SUCCEED


Beger mig till södercentrum för att möta upp några saknade filurer och handla ingredienser till kvällens julbakning!
Därefter ska vi proppa oss mätta med massa onyttigheter till någon bra film. ha en bra lördag allesammans! pusss

grå kofta och blommig tröja från gina.
sammetsleggings från bikbok.

YOU DON'T KNOW HOW LOVELY YOU ARE.

Kvällen igår spenderades i Kalmar bowlinghall tillsammans med måns, felicia och mathias. Och med höga förväntningar på killarnas snack om storspelande blev man faktiskt ganska besviken.. Vi tjejer visade däremot var skåpet skulle stå!
Efter en tapper upphämtning lyckades i alla fall de två kexen komma ifatt och vi slutade på exakt samma poäng. kanske lika bra de, annars hade väl inte måns pratat med mig på hela kvällen...heh
därefter åkte vi hem till mig och kollade utröstningen i idol. efter att olle åkt ut surade jag resten av kvällen, hade som tur var en bra pojk som fick mig på lite bättre humör ♥


I HAVE TO FOUND YOU.

Känns som att mitt liv är över nu. I alla fall idoltittande.
från och med nu är det bojkotta idol som gäller. inte förrän olle har gift sig med mig tänker jag börja kolla igen.
men en musiktävling, vad är de? jag skiter i att olle inte har vunnit. han har i alla fall vunnit mitt hjärta
hihihi

FÖRSTA DECEMBER.

Har idag konstaterat att mina converse verkar ge upp i 10 minusgrader. Efter att ha plågat mig till skolan för att ha rapportskrivning, äta spagetti och köttfärsås för andra dagen i rad och pussa lite på en bra pojk begav jag mig till fots hemåt. ja ni läste rätt, till och med jag kan överge min älskade cykel såhär i vintertider. Men när jag väl kommer hem märker jag att jag har glömt nyckeljävlarna i skolan.... så där stod jag i mina ynka tygskor som bestod av lika mycket vatten som jag hade snor rinnande ur näsan. Men det är väl så det ska vara i juletider, i morgon väntas till och med julbak med gänget, kommer bli supermysigt!




RSS 2.0