JOHANNA 20 ÅR

Och vetni? Idag ska vi vara glada, för idag fyller finaste Johanna hela 20 år!! Hon befinner sig just nu på Bali bland kritvita stränder och turkost vatten, så min slängpuss blir till andra sidan jordklotet :* Hade så gärna velat vara med henne och resten av tjejerna och gjort hennes födelsedag till den bästa, men jag tvivlar inte på att dom uppvaktar henne rejält där nere! Ringde i alla fall och grattade henne och dom verkade ha det så bra :) När vi återförenas i Kalmar ska hon få firas rejält ♥ saknar dig mitt lilla hjärta

.....................................................................

Hej på er. Jag ska försöka att hålla bloggen uppdaterad som vanligt, trots tusen tårar och funderingar i huvudet. Men ni får ha lite överseende med det. Just nu känns det bara skönt att få gråta, må bra och sedan gråta lite till. Är på något sätt ganska tacksam över att vara kvar här i Oslo, så att man får lite distans till det hela. Pratade i alla fall precis med mamma och pappa och vi var överens om att ta en dag i taget och hålla våra tummar tills dom är blåa och värker av kramp. För det hela är en kamp, och tillsammans ska vi se till att farmor vinner den. 
 
Jag är så tacksam för alla fina människor jag har omkring mig, som bryr sig och visar sitt stöd. Vill bara trycka ihop er i en klump och krama sönder er. All kärlek i världen till er 

2013.04.27

Sitter i gråtande stund och skriver detta, men kände att jag var tvungen att skriva av mig lite.. Dethär har varit en otroligt omtumlande dag.. Började med en lång pw i ett soligt Oslo innan jag kom hem och satte mig med en kaffe på balkongen. Tanken var att jag skulle jobba 14-22 på Grunerlökka och därefter fira en ledig lördagnatt med vin och utgång. Sedan ringer mobilen och jag blir så glad när jag ser att det står farmors nummer på displayen. Men det var inte farmor i andra luren, utan hennes granne. Hon berättade att de hade hittat min farmor medvetslös i trädgården och var påväg till sjukhuset. Grannen hade gått in i farmors lägenhet och sett mitt nummer på hennes anslagstavla och ringt första bästa nummer.. så det var bara en slump att de ringde just mig. Jag fick panik när varken mamma eller pappa svarade i sina mobiler och fick ringa runt till halva släkten och berätta vad som hade inträffat. När jag väl fick tag på mamma och pappa satte de sig i bilen påväg till Växjö, och nu flera timmar senare har de konstaterat att hon har fått en stroke :( Jag vet inte vad jag ska ta vägen, känner mig bara så hjälplös, chockad och otroligt ledsen att jag inte kan vara med henne och resten av de anhöriga på sjukhuset ♥ Jag vet att jag inte hade kunnat göra något även om jag var på plats, men fan vad jag bara vill vara där, just nu. 
 
Kan fortfarande inte inse vad som har hänt, vi som hade planerat att göra så mycket i vår, hon jag och edde. Hon har blivit förlamad på halva sidan av kroppen, förlorat talet och har svårt att svälja, men mer än så vet jag inte hur läget är..Men jag är rädd, så otroligt rädd att jag aldrig kommer få min riktiga farmor tillbaka. Efter att farfar gick bort kändes det som att halva farmor tinade bort, men nu efter två år kändes det äntligen som att hon hade fått lite livsglädje tillbaka, och så händer dethär :( Nu är det bara att jobba utifrån här och nu och hoppas på att allting ordnar sig. Lilla lilla farmor, älskar dig så att hjärtat gör ont
 
 

2013.04.26

Godmorgon på er! Hur är det med er idag? Kanske slitna efter gårdagens kaos i alla bikbokaffärer ;) haha.. Jag och Johanna gick dit innan mitt jobb och krigade för lite fina kläder. Fick äntligen tag på mina slitna jeans som jag är förbannat nöjd med, bild kommer så småningom! En del annat fick hänga med också så nu ska jag nog kunna överleva våren. 
 
För övrigt så håller mitt lilla hjärta där hemma på att fixa och dona med vår lägenhet. Han har köpt matbord och säng som jag fått se på bild, och det kommer bli så himla fint! Matbordet och stolarna på bilden står just nu i den nya lägenheten och jag kan inget annat än längta till vi får inreda hela lägenheten tillsammans ♥

2013.04.25

Godmorgon! Har jobbat på barnehage i två dagar nu, men idag ska jag jobba på Mc donalds 11-19 igen. Ska tydligen ha upplärning av en ny tjej på jobbet och jag är ju ingen upplärningsassisten men det ska nog gå bra ;) Brukar vara väldigt sliten när jag kommer hem från jobbet -därav den sämre uppdateringen, men det är inte helt omöjligt att vi hörs senare ikväll. Tills dess får ni ha en bra dag och läskas lite utav min och Johannas pannkakslunch vi hade på balkongen i måndags. Gissa hur gott det var med nutella och banan!! puss och kram

LÖRDAG.

Såhär spenderade jag min lördag. helt okej faktiskt ;) Tog en promenad ner till aker brygge, köpte med oss bagel med salami och soltorkade tomater och smoothie från Waynes och snackade om gårdagen i flera timmar. Trots ett slitet häng och bakfylla njöt jag av varenda minut vi satt där tillsammans. 

2013.04.24

På grund av den dåliga uppdateringen bjuder jag här på en bildbomb från helgen. Förfestade som sagt här i kollektivet och drog sedan vidare till Thorvald meyers, ett jättestort kollektiv med över 50 pers på Grunerlökka. Träffade massa nytt folk och drack blåbärsvin tills fötterna dinglade hemåt och somnade gott. Var i alla fall riktigt kul att umgås med alla härliga människor jag får vistas med här dagligen!

2013.04.19

Godmorgon! Var kaos på jobbet igår så var helt slut när jag kom hem.. Men nu har jag fått sova ut och det är juj trots allt fredag så det går inte att vara annat än glad :) Hoppas allt är bra med er.
 
Jag kom precis hem från en liten pw bort till vinmonopolet och tillbaka. Illa att köpa vin halv tio på morgonen men de har ju stängt när jag slutar jobbet hehe.. Ikväll ska vi förfesta här i kollketivet och sedan dra vidare till ett annat kollektiv på grunerlökka! Ska bli förbannat roligt, men först väntar åtta timmars jobb. Ha en bra fredag!

2013-04-18

Detta är ett tidsinställt inlägg. Just nu stressar jag säkert ihjäl mig och försöker hålla god min på mc donalds inne i stan. Men när denna dagen är över kommer jag sova som en gud. Imorgon ska jag jobba på Solli igen så det är bara att bita ihop :) dessutom ska vi ha kollektivfest här på fredag och jag lyckades byta bort mitt nattpass då så har i alla fall något att se fram emot. Har inte festat på evigheter så det ska bli så jäkla kul!!
 
Hoppas bara på lite fint väder så att Johanna och jag kan dricka vin på balkongen som förra helgen. Då märks det verkligen att våren äntligen är här, och som vi har längtat!

ÄNTLIGEN.


JUSTIN BIEBER

Godkväll! Idag har solen skinit här igen efter två regniga dagar. Jobbade på mc donalds idag och hann bara jobba fyra timmar på Solli, innan min skiftledare sa att jag och en till tjej skulle bli hämtade med taxi och bli omplacerade till restraurangen på Nedre. När vi kom dit var det nämligen kaos pga alla justinbieberfans i stan haha.. Herregud ni anar inte!! Varenda tjej kom in med biebertröja och målade i halva ansiktet. Häromdagen när jag var ute och gick var det fullproppat med ungdomar utanför Grand hotel där crewet bor..Två 13åringar hade till och med lyckats bryta sig in på dansarnas hotellrum mitt i natten..
 
Imorgon gör han sin tredje och sista konsert här i Oslo, och jag ska jobba åtta timmar på Nedre från 11-19! Kommer vara helt slut när jag kommer hem, så ska bli så jäkla skönt när denna bieberhysteri är över ;)

LEO

Vetni? Jag la upp denna leoparsvästen på tradera förra veckan, och idag två timmar innan annonsen skulle gå ut var den uppe i 34 kr. Jaha tänkte jag, då är den väl inte värd mer. Tog en promenad in till stan och när jag kommer tillbaka var auktionen avslutad, och slutsumman blev hela 258 kr!! Haha så sjukt :D ska utan tvekan fortsätta sälja där!

2013.04.15

Godmorgon! Hur är det med er idag? Jag är ledig och har inte alls någon ångest över det, så ska njuta till fullo. Dock suger vädret här, det är grått, trist och rena höstvädret. Regnat inatt har det också gjort.. Så gissa om jag blev avundsjuk på er Kalmarbor som verkade ha årets varmaste dag igår? :D så härligt att våren i alla fall har kommit till er!
 
Johanna drog precis till jobbet så jag ska bege mig till banken och göra ett ärende. Får se om mina ben orkar med en löprunda lite senare idag, annars ska jag bara ta det lugnt och få lite nytta gjort. Hoppas att ni får en bra dag! Puss

2013.04.12

Underbara fredag. Jag skiter i att det regnar ute, är grått och trist, att jag är vrålhungrig och att jag har syndat godis ur min stora påse jag och johanna köpte igår, för det bannemig fredag. Kom hem från jobbet för någon timme sedan och funderar på att ta en powernap strax. Dock har förfesten redan börjat här ute i kollektivets vardagsrum så vi får se hur det blir med det ;) Jobbade i alla fall sista dagen på min barnehage som jag tyckt så mycket om. Nu kommer deras riktiga lärare tillbaka så de är inte längre i behov av vikarie.. Men det finns säkert andra ställen som förhoppningsvis behöver! 
 
Vid tolv ska jag jobba nattpass på donken, men tills dess ska jag passa på att ha en riktigt mysig fredagkväll med god mat och gotteri. Hoppas ni med njuter av att det är helg ♥
 
 

SIESTA

 
Fick gåshud över hela kroppen när jag hittade denna videon från Siesta förrförra året. Den väcker så mycket känslor och minnen från några av de bästa dagarna i mitt liv. Bodde i sunkiga tält, drack cider till frukost, satt i en solstol åtta timmar om dagen, kollade på fantastiska band, levde på polarmackor och skrattade dagligen så att magarna vek sig. Blev därav påmind hur mycket jag saknar mina tjejer som just nu är och backpackar i asien. Längtar tills vi återförenas i Kalmar i maj och inleder en underbar och mer än efterlängtad sommar tillsammans ♥ Om ni ser dethär skickar jag världens största kram från oslo. Lev livet lite åt mig också

2013-04-11

Heej :) Jobbar väldigt mycket nu om dagarna därav den sämre uppdateringen.. I förrgår och igår har jag jobbat dagtid på barnehage och mc donalds på kvällarna. Känner mig riktigt sliten, då jag endast sover ca sex timmar/natt.. Dels för att jag inte är van att gå upp och jobba vid 06.30 och dels för att man vill verkligen inte sova här!! Med det menar jag att alla sitter uppe och myser framför teven tills klockan blivit alldeles för mycket. Men fan vad jag trivs!
 
Kom hem från jobbet för ett tag sedan och ikväll är jag ledig, så tänkte ställa mig i köket och laga broccolisoppa med baguetter tills Johanna kommer hem från jobbet.
 
Imorgon väntas dubbelpass på barnehage och mc donalds igen, men vad gör det när det äntligen är fredag!
Nu gäller det att kriga på sista månaden så att jag kan flytta hem med gott samvete :) Puss och kram
 
 

HOLLY & WHITE

Denna snygga väska köpa jag i veckan inne på Lindex! Var ute på en promenad och såg den i skyltfönstret, sprang in en snabbis och det fanns bara en kvar så jag kunde inte låta bli! Har bara svarta väskor, så kände att jag behövde en ljusare nu till våren. Från och med nu är det slut på shoppandet hehe.. Har faktiskt unnat mig och köpt en hel del här i Norge, och egentligen har jag ju faktiskt inte råd med det. Det är så in i helvetes dyrt här att jag får ångest bara av att gå och köpa ett mjökpaket.. Men har skrivit en påminnelse om mitt shoppingförbud på en lapp som står brevid spegeln. Har hotat mig själv att inte få flytta ihop med måns om jag bryter det, så det ska nog funka ;)
 
 
 

2013.04.08

Hej :) Solen skiner ute och här ligger jag i min säng, fortfarande iklädd pyjamas.. Hade ju hoppats på att jobba idag men PVS som jag jobbar för hade inga uppdrag i någon barnehage så det sög. Men min kropp är ganska sliten efter helgens jobbpass så kanske behöver vila lite. Men det ger ju sån ångest!! Imorgon ska jag i alla fall jobba både på barnehage och mc donalds så det känns skönt. 
 
Aja, nu ska jag i alla fall försöka få lite nytta gjort, städa rummet och sedan fixa lite käk. Ska även försöka komma ut på en powerwalk så länge det är fint väder! Vad har ni för er idag? Kram

2013-04-07

Bjuder på två bilder från ett soligt Oslo. Jobbade natt i fredags och inatt så nu ligger jag här i sängen och är riktigt sliten. Jonathan och jag fick en sjuk idé och begav oss ut och sprang vid 05.30 efter nattpasset i fredags ;) haha, hade sån överskottsenergi efter alla koppar kaffe på dagen. 
 
Idag gick Johanna och jag upp och gjorde en rejäl brunch med bananpannkakor och scones. Efter att vi smaskat i oss det gick vi ut på en powerwalk genom Oslo. Mötte upp hennes två kompisar vid Aker brygge och satte oss i solen med en kaffe från waynes. Just där med benen dinglande över bryggkanten kändes livet sådär förbannat bra

..

Igår och idag har jag jobbat på en jättemysig barnehage. Dock har jag bara sovit några timmar inatt så trodde jag skulle somna när jag satt och läste sagor för barnen. Lyckades få i mig sex koppar kaffe på jobbet och två sen jag kom hem haha så nu har jag lite överenergi.. Precis innan jag skulle gå hem idag fick jag massor med teckningar från de små liven och jag ville verkligen inte gå därifrån! Hoppas att jag får jobba där någon mer dag nästa vecka :) 
 
Nu ikväll har vi lagat kyckling, egna klyftpotatis och morötter i ugn. Sedan har vi bara myst med resten av kollektivgänget. Har suttit och lyssnat på Samuel och jonathan som spelat gittar och sjungit covers på massor av låtar. Så himla mysigt!! Spelade in en video men självklart hade jag råkat hålla för ljudet haha slutar aldrig förvånas av mig själv.. Alldeles strax ska jag dra iväg till jobbet och jobba natt.. Är riktigt sliten men  jag ska nog överleva! Hoppas att ni får en bra fredagkväll. Pussss

2013-04-05

Hejhejhej :) Igår fyllde Johanna 20 år!! När klockan slagit tolv sjäng jag ja må hon leva i vårat rum innan vi somnade gott och gick upp för jobb fem timmar senare. Efter jobbet drog johanna ut och åt sushi med sin moster och morbror, och under tiden pyntade jag vårat rum med ballonger och bakade tårta som jag överraskade  med när hon kom hem. Hon blev så glad och fick en riktigt bra födelsedag här i Oslo trots allt :)

2013-04-03

Hej på er :) förlåt för den uteslutna uppdateringen, men har haft fullt upp med flytt de senaste dagarna. Var ledig i helgen så då flyttade jag ut till Johanna i sandvika, mest för att vi båda var lediga och för att vi skulle kunna göra det bästa av påsken, då resten var hemma i Sverige och åt påskägg. Men vi hade det mysigt med lite shopping på Sandvika storcenter, tacos och myskvällar. 
 
I måndags flyttade vi in i vårt kollektiv här på Skovveien. Vi delar ett jättefint rum med kakelugn och ett stort fönster, resten av lägenheten delar vi tillsammans med 18(!!!!) andra personer ;) haha låter sjukt, men det är så himla mysigt! Alla är verkligen jättetrevliga och i samma åldrar som oss. Alla är glada och sociala och det gillar jag! Dock är väl inte kök och toaletter allt för fräscha haha men man vänjer sig. 
 
Igår hade vi fotbollskväll här hemma och kollade Barcelona-PSG,drack vin och åt popcorn. Det kändes som om vi var en familj allihop. Här ska jag nog kunna överleva de sex sista veckorna i Oslo, och fyfan vad bra dom ska bli

RSS 2.0