Lust att hjälpa till med ett i-landsproblem?

Jag har alltid haft bra hud utan några större problem med finnar och porer. Men på senare tid har min hy blivit torr och fått finnar stup i kvarten. Vet inte vad det beror på, kanske fel typ av smink eller något? eller har jag bara börjat komma in i puberteten helt enkelt (; hehe..näe men det är inte speciellt kul när man steg för steg ser att hyn håller på att falla sönder. Därför undrar jag om det är någon som har tips på hudprodukter som funkar? Jag har hört att garniers roll on ska vara riktigt bra, är det någon som har testat och kan säga om det stämmer? har lite svårt för att lita på reklamer nämligen. Är i alla fall tacksam för alla svar!



JUNI TOMORROW?

jomen det är väl sånthär väder det ska vara i juni? eller visst är det ju inte juni förrän imorgon, men mina höga förväntingar om att det ska bli solsken och 30 grader + tills imorgon försvinner så fort jag kollar ut genom fönstret..Ska snart ut i ovädret och träna, inte så jättesugen faktist. Har dessutom en jäkla massa plugg som väntar på mig så fort jag kommer hem. Uscha, just nu vill jag bara krypa ner under täcket i en skön säng, somna in i drömmarnas land och önska att jag inte vaknar förrän det är sommarlov..


SHINE LIKE THE SUN

Godkväll. Är precis utkommen från duschen så sitter här med turban på huvudet och fortsätter skriva på min rapport. Fattar fortfarande inte syftet med att man ska behöva skriva nåt sånt? måste ju vara helt meningslöst. Har även märkt att jag har mycket lättare för att göra skolarbeten såhär dags på kvällen, för om jag gör det på dagen fastnar jag alltid vid facebook och massa annat skit, hehe. men nu när jag suttit vid facebook hela dagen börjar det bli långtråkigt och då är det lika bra att ta i tu med skolarbetet, måste prioritera i livet ju.



Jag antar att jag inte är den enda som tycker att dendär förbaskade solen borde komma fram på heltid snart, så att man någon gång får göra dedär premiärdoppet. Johanna berättde att hon badade i fredags, brrr jag ryser bara av tanken, det måste ha varit svinkallt. Förresten, vilken tror ni kommer bli den populäraste badplatsen här i kalmar i sommar? En period hängde ju alla på p-viken, för att något år senare inse att det var långviken man skulle hänga till vid ;) själv älskar jag öland. Tänk vad bra vi har det att ha öland så nära till hands, finns ju så himla många fina sandstränder där. Däremot hörde jag att cykelbussen skulle tas bort? fyfan vad dåligt rent ut sagt. ska man då behöva beställa taxi för att åka och bada? äääh nu får kommunen ge sig.


Rökning dödar.



Ibland undrar man ju om vissa föräldrar är lämpliga för att ha barn? Samtidigt som ungen på videon ser riktigt skön ut när han sitter där smällfet med en cigg i handen, måste man ju konstatera hur riktigt hemskt detta är. Tror inte pappan riktigt har insett att det han just håller på med, kommer till slut ta livet av hans son. Hur får man ens för sig att ens 1,5 åriga son ska få testa att blossa lite på en cigarett? Och att man dessutom tillåter ungen att röka 40 cigaretter om dagen, inte konstigt att pojken blir beroende. Förresten, är det inte en lag i dessa länder att cigarettpaketen ska ha loggan "rökning dödar"? Förstår mig inte på vissa människor. Hur man kan vilja skada en sådan liten oskyldig filur..ääh asså, helt obegripligt.

Nu ska jag göra allt vad jag kan för att detta inte ska låta som någon poetisk predikan.

Men.. Idag är en dag (som många andra överskattadedagar) och jag förstår alla er som har struntat i att köpa presenter och struntat i att ha något stort firande hemma, för jag är själv en av dom. men jag tycker i alla fall vi kan tänka på hur mycket våra mammor betyder för oss. Hur mycket dom ställer upp för oss, vad det än gäller. Jag tycker vi ska tänka på alla de middagar de lagar till oss, alla gånger de skjutsar oss hit och dit, och alla de gånger vi bara får sitta hemma och mysa ner oss framför teven och ha en riktig mamma&dotter-kväll. 

För oavsett hur ofta dedär skitbråken som till slut slutar i kaos med att vi ungar går upp på rummet och smäller igen dörren, vet vi att det blir bra, så småningom. Och det är de stunder när det är som bäst vi vill minnas. Så nu idag tycker jag att våra mammor ska få koppla av från allt slit de vanligtvis tar hand om. För just idag, tycker jag faktist att alla kan hämta dendär koppen kaffe, plocka undan disken i köket och berömma henne för dedär gräsliga kläderna, för innerst inne så vet vi att vi aldrig skulle klarat oss utan dom, och att dedär hårda orden man ibland säger till varandra egentligen betyder kärlek.


SUNDAY?

Goodmorning sunshines! Vaknade för ett tag sedan och har precis ätit en jättegod frukost ute på altanen. Känner på mig att det är min dag idag. Älskar dom dagarna när man redan från och med att man har slutit upp ögonen känner att idag, idag kommer det bli en bra dag. Fast egentligen är det ju inte riktigt min dag, utan alla mammors dag. Snart ska jag faktist sätta mig och plugga, usch nu märks det att det verkligen är söndag.. menmen det kostar att ligga på topp och efter kvällen igår ska jag väl inte klaga. Ser nu att det är väldigt ljust ute, men fullt med moln. Skiner solen? Kanske borde kolla upp det genom att ringa ut malin på en promenad innan pluggandet, jo jag tror det blir så :) hoppas ni får en trevlig söndag!




SUPRISE!

Åh måste bara säga att jag har haft en underbar kväll! Vi tjejer möttes på maxi för att storhandla inför kvällen. Jag hade bestämt med malin att vi skulle ut och gå för att sedan gå hem till mig och ha en riktig myskväll bara hon och jag. mohahah trodde hon ja..istället hade vi snackat ihop oss hela bunten och tänkte överraska födelsedagsbarnet i efterskott. Vi grillade, gjorde drinkar och lagade tårta. Sagt och gjort, gick jag och mötte malin så som det var bestämt och lyckades komma undan med bortförklaring "oj jag tror jag glömde låsa, kan vi inte bara ta vägarna förbi mitt hus och se så huset inte står olåst innan vi går och köper choklad". pantad som vanligt hängde ju malin inte med i svängarna och tyckte att min bortförklaring verkade utmärkt. Däremot blev hon lite förvånad när vi kommer in där på trädgården och hela gänget står gömd på min altan och sjunger "ja må hon leva" :) haha..

Efter att vi smockat magarna proppfulla förfestade killarna lite här och sedan begav sig till manne som hade fest. Vi tjejer stannade istället kvar och myste ner oss i stolarna med med filtar och ljus. Kunde sitta ute hela kvällen ända tills nu och berätta en massa skvaller! detta mina damer och herrar, detta är sommar.

FÖDELSEDAGSFIRANDE














CAN I HAVE YOUR ATTENTION PLEAS


har lagt upp dethär klippet förut, men det är värt att se en till gång. För det första har killen som sjunger en sjukt skön röst! och för det andra kommer jag aldrig förlåta mig själv för att jag aldrig kollade upp vad han hette..vem vet han kanske har gjort fler ännu bättre låtar? och det är en fråga jag aldrig får svar på. Jomen visst överlever jag ändå, men blir fortfarande lika irriterad varje gång jag ser videon. Jag vill att han ska åka på turné. till sverige. till kalmar. till hmmm rix fms festival är väl den enda valbara va?  
jo men drömma kan man ju. kommer ju aldrig få höra någon annan låt än dethär ynka filmklippet..åååh hur kan man vara så dum, slår snart sönder min arm.
videon är i alla fall inspelade från en mysig resturang i indien.

GODKVÄLL

Det är fredag och jag har precis fyllt magen med lite mat. Trots att mitt rum som ser ut som ett bombnedslag sitter jag här i röran och börjar inleda klänning nummer 2. Denna gånger blir det en i spets och utan krusseduller. Haha jag har blivit helt fast vid dendär symaskinen dom senaste dagarna..Men när jag sitter där i min ensamhet och hör winnerbäcks ljuvliga texter ur högtalarna kan jag faktist koppla bort all ångest och trivas riktigt bra!

Hoppas ni får en trevlig fredag allihop :)

TORSDAG

Hej alla fina! Idrotten var inställd i morse vilket innebar sovmorgon till tjugo i tio, helt okej om ni frågar mig. Alltså består denna dagen endast av två lektioner. Hade EST förut, där vi bara kladdade med lera. På något vis lyckas jag alltid klä mig i svart den dagen vi har keramik, och då får man väl helt enkelt skylla sig själv när man ser ut som en lerhög resten av dagen.

Nu sitter vi i alla fall i sal b här på stagneliusskolan som just för tillfället luktar student och sommar. Ja inte för sånna för mig som bara går första året då, men ett sommarlov nu skulle inte vara helt fel. Och vart tog sommarvärmen vägen? fick en liten känsla förra veckan av att det skulle vara strålande väder resten av året.. kanske hade lite för höga förhoppningar, men bakom alla moln där ute skiner faktist solen, en aning.

Efter denna lektionen ska jag ner till fredriksskans och kolla när fg tjejerna tränar och ikväll blir det att kolla våran träning. åh jag vill bli frisk, och dricka juice. de tillåter nämligen inte min syrliga bautastora blåsa i munnen, hehe..
menmen, väntar man på något gott väntar man aldrig förlänge, ni får ha en fortsatt bra dag!


Vit sammetsklänning med spets.



ingen speciellt bra kvalité på de andra bilderna heller, men denhär får duga! efter att jag stuckit mig på dendär jäkla symaskinsnålen säkert hundra gånger blev klänningen till slut klar. Och här är resultatet.. har användt mig av vitt sammetstyg och sytt in en bred resår i midjan, (som dock blev väldigt tajt vilket gjorde att jag knappt fick på mig den haha..) blir nog att fixa och ändra om den lite om jag i huvud taget ska kunna äta nåt i fortsättningen. Satte även dit en dragkedja som detalj vid bysten och en spetsvolang som jag klippt av från en gammal spetsgardin längst ner på klänningen. så vad tycker ni, är den godkänd? :*

FÄRDIGSYDD!






solen skiner glada miner

Amen titta, solen skiner faktist ute vilket får mig på bra humör! gick till tjugo över fyra idag, så nu sitter jag här helt slut och fortfarande snörvlig som in i bomben. Idag har vi sprungit in i varenda leksaksbutik här i kalmar för att hitta teletubbies dräkter, haha..har nämligen staggjakten näste vecka när man ska klä ut sig och tävla i olika stationer, sedan är det bistro på kvällen, känner på mig att det kommer bli helt galet!

konstaterade även förut att jag inte skulle behöva någon mat alls om jag bara får leva på vindruvor. Det är ju som en drog, man kan ju inte sluta dedär ett kilo paketet när man väl har börjat, och då slutar det alltid med att man har så ont i magen att man inte ens kan stå, menmen ska man äta gottigott är det väl sånt man får ta.

Är ju fortfarande krasslig men ska snart kila ner till gröndal och kolla träningen hade jag tänkt. Men först hinner jag sy lite på min klänning som jag skulle gjort igår men var alldeles för lat för. Ikväll ska den bannemig bli färdig!
Woooupsi daysi nu ropar mamma visst att det är mat. tror nog att jag tar tillbaka dedär konstaterandet om vindruvorna ;) vi hörs ikväll!

huvudlös


jag vet att det är svårt, men ge denna bild ett försök att undvika det slitna håret...

dagens utstyrsel ser i alla fall ut såhär.

ny transparent skjorta från hm
spetstopp -monki
höga skjorts med ditsatta nitar -åhléns
armband -bombay, indien
ringar-hm och second hand.
randiga strumpbyxor -mammas garderob hihi

happy birthay to you

Har lite bråttom så detta får bli ett kort inlägg. Är precis hemkommen från skolan och ska snart fixa i ordning mig, sedan blir det restaurangbesök med fina töser för att äta gott och fira mallis! Om vi inte rullar ut från restaurangen (vilket vi lär göra) blir det nog en sväng till södra utmarken för att kolla grabbsen spela korpen. kom även precis på att det igår bara var 3 månader kvar tills det är min tur att fylla år, wieee. men då är sommarlovet redan slut..inget wie på de. dessutom hörde jag rykten om att vi ska börja skolan PÅ min födelsedag, nääääääääe. håller alla tummar jag kan och hoppas att det var falska rykten.

 
bild sen min födelsedag i augusti då tjejerna kidnappade mig, hihi malin du kan inte andas ut än....
hämnden kommer, och den är ljuuuuuuv♥


TUESDAY

Hej och hå! sitter här i skolan och kämpar vidare med min rapportskrvining, trots att jag ägnade hela kvällen igår och att skriva om berlinmuren..inte så jättelockande om ni frågar mig, menmen nu är det snart slutettapen när det gäller skolfronten så det är bara att bita ihop!

Känner mig fortfarande inte helt prima, och märkte redan i morse att detta inte skulle bli min dag när jag först satte mig på mina solglasögon vilket resulterade att ena bågen gick helt av, och innan skolan hade börjat lyckades jag även fastna med mitt armband i strumbyxorna så att det blev tre fina hål. Ja, fråga mig inte hur jag lyckas..

men nu ska vi allt ta och rycka upp mungiporna för efter skolan ska vi ut med tjejerna och äta på resaturang för att fira malin som fyller 17 år idag. Så om ett år har man förhoppningsvis en privat taxichaufför alltså, häääärligt. Eller jovisst de kan väl jag glömma eftersom du kommer va ute på puben med hela gänget och leva livet, medans jag och isac sitter på någon uttråkad hemmafest där alla som inte är myndiga är välkomna...äh lägg av, tycker du kan stanna i åldern nu efter att du har haft världens bästa dag idag :) grattis hjärtat ♥


16.16



SICK

Klockan är tre, här är ekot. 
Känner att jag har sett allt för många kenoprogram idag...vilket är långt ifrån okej!

I vilket fall som helst vägrar min snoriga näsa ge sig, så fick stanna hemma från skolan idag. Och som vissa redan känner till är hemmaliggare inte något för mig. Tycker det är så trist att bara sitta hemma och fördröja tiden med ingenting..
Har i alla fall spenderat dessa ensamma timmar framför symaskien (y) berättade ju att jag hade köpt ett spets tyg för någon vecka sedan, och så igår hittade jag en vitt sammetstyg här hemma som bara låg och skräpade i garderoben. Och sim salabim så lyckades mina fingrar skapa en liten söt klänning av det hela. Ska sy färdigt den ikväll när jag är färdig med allt skolarbete hade jag tänkt. Ska ladda kameran nu så att jag kan visa resultatet senare :)


40 grader +

nu lovar jag att 9,9 av 10 som läser rubriken får positiva tankar och tänker på det underbara vädret, inte sant?
De skulle jag också fått om jag inte satt här snörvlig som en snorunge och med feber som ger mig känslan av att sitta inlåst i en bastu. Och jag som skulle plugga hela helgen, vad hände med de? Nu får jag ta tag i mig själv om det ska bli något gjort innan jag dör av överhettning.


NU ÄR DET SOMMAR NU ÄR DET SOL, NU ÄR DET KOSKIT I HAGEN.

Matchen igår slutade 2-1 över mönsterås borta. efter att dannie satt 1-0 på straff och emma strax därefter räddat deras straff kunde emmy i slutet avgöra med en snygg lobb i nättaket. riktig jäkla skön vinst

När jag kom hem var det snabba ryck som gällde, eftersom det fina vädret höll i sig tog vi oss en tripp ut till kossorna på landet, nämligen läckeby. Där spenderades denna helg med grillning, kubbspel och en massa annat mys. Idag vaknade både malin och jag med halsont och förkylda som in i bomben. ååh var dendär förkylningen tvungen att komma precis just nu när sommarvärmen äntligen har kommit hit. Började i alla fall dagen med pannkaksfrukost, lucas och jag tar åt oss äran som mästerkockarna. helgen har varit kanon och ni är verkligen världens bästa människor!





Om ni vill se fler bilder från helgen är det bara att klicka på länken.
http://www.facebook.com/album.php?aid=2037305&id=1475352133&saved#!/album.php?aid=2037305&id=1475352133&ref=mf

WE ALL LOVE SHOES




Man kan aldrig få för många skor, visst? Kan inte någon hjälpa mig att övertyga min mamma de. Jag kan knappt gå in i en skoaffär längre. Och idag liksom, detta var inte ens en skoaffär utan en helt vanlig klädaffär som monki. Men hallå, trots att man redan har tusen miljoner lika dana sånnahär skor (enligt modern min) så är det väl sjutton gubbar inget att tveka på när det är 50% och man får lägga 225:- för ett par sånnahär doffsingar :* 

Dessutom är det inte mina fötter som dras till skorna, det är liksom skorna som dras till mina fötter.

FRIDAY.

Veckan har i alla fall flytit på bra. Och nu är det inte många veckor kvar innan man faktist är fri. Eller ja, inte fri fri. Utan fri från skolan åtminstone 2 månader, om detta vädret håller i sig kommer detta sommarlovet bli helt underbart :)
Hur mår ni förresten? Är ni ute och dansar på kalmars alla öppna krogar ikväll, hmm vallen om jag inte hörde fel?
Synd att man fortfarande är minderårig och varken får dricka öl eller gå ut på puben en kväll som denna. Men visst, jag klagar inte. Jag sitter hemma med mamma och njuter fortfarande av den bit pizza jag smockat i mig ikväll!

Tjänade lite cash tillsammans med gulli förut i och med att döma småtjejernas fotbollsmatch. Eller okej, små och små...dom flesta var faktist längre än mig, hehe 140spänn blev det i alla fall.

Men vetni? Ikväll blir det tidig sovning, har nämligen match mot mönsterås tidigt imorgonbitti.
Och jag lovat att förbättra mig när det gäller uppdateringen. pusss på er!

MASKOT


Nu taggar vi inför GOTHIA 2010. Blir tredje året nu, och vi är laddade som aldrig förr!
Var ju tvungen att ifk kalmar-pimpa min lilla bubbe också

NEWS.

Ytterligare en bortförklaring för att bloggandet har varit uselt denna veckan. Men denna gången en trovärdig en, ja tro det eller ej, men solen har tittat fram även idag! Trots att man vaknade halvfem inatt av spöregn och åskväder kunde man inviga helgen med sol och 30grader +. Och eftersom vi bor i de land vi faktist gör, måste man väl passa på att njuta av det härliga vädret istället för att sitta inne vid datorn?

Killing me softly.

Hej tja tjena. Jag är d-ö-d, näe inte bokstavligt talat men jag känner mig död. Precis hemkommen från dm-match mot färjestaden som vi vann med 5-0, härligt med vinst tjejer! och nu sitter jag här med en kopp te och känner mig helt slut. Mina vader kommer gå av vilken sekund som helst och jag åste orka hålla ögonen öppna för att läsa 25 sidor i min engelskabok tills imorgon..åh jag orkar inte. Och jag skulle inte ens våga tänka tanken "jag tar det imorgon bitti istället", för då blir det bannemig inte av över huvud taget. aja, nu ska pappa få massera mina vader :)hihi tur att någon passar upp en. ni får sova så gott så hörs vi imorgon!

NEDRÄKNINGEN BÖRJAR...NU

Idag har det varit full rulle här hemma. Efter att rasmus övertalat mig att bjuda på bullar var det pärlsocker i hela min säng, mmm lär väl få en extra ryggkliare inatt antar jag. Efter att ha suttit och pratat om alla sommarminnen vi skapade denna sommaren tog vi tag i reseplanerandet. Allt från mallorca till cypern, gran canaria, och kreta kom upp som förslag, för att till slut enas om att det troligtvis var Rhodos vi ville åka till. Jag har tidigare varit i Grekland och båtluffat två gånger men aldrig varit på ön Rhodos. Om det löser sig med pengar för alla är vi sammanlagt 8 stycken som ska åka, 5 killar och 3 tjejer. Jag ska spendera första veckan i augusti tillsammans med dom jag verkligen trivs med. Och jag skulle inte kunna byta ut någon utav er, för det är tillsammans vi är som en familj, och varje person har en del i familjen. Utan att överdriva säger jag bara YABADABADO, jag tror detta kan sluta hur som helst och det bara kryper i mig tills vi sitter på flygplanet och håller varandra i händerna för att detta ska bli den minnesvärda resan någonsin!


bilden är från i somras, då malin följde med oss till Kroatien.
åååh finns inte något som jag saknar så mycket som den resan.



Det finns inget dåligt väder..

Den personen som har kommit på rapportskrivning borde man avlossa ett skott i pannan på. Åtminstone ett hårt slag mot pannbenet. nej jag är inte arg, än så länge är jag faktist ganska sansad, men kommer vilken sekund som helst bli hysterisk. Vädret ute får mig i alla fall på lite bättre humör. äntligen kan man faktist känna att sommaren är här, på riktigt.

Efter skolan kommer mina fina vänner hem till mig, då ska vi planera vår utlandsresa i sommar. Ska kolla lite vart alla vill åka, hur mycket det kommer kosta och så vidare. Vi får helt enkelt se vart vi hamnar, för mig spelar det egentligen ingen roll, bara vi kommer så långt härifrån Sverige som möjligt. ååååh vad underbart det kommer bli, jag kan knappt hålla mig!! alldeles strax slutar vi, då ska jag möta upp min mallis. skönt att få avsluta skoldagen med ett leende på läpparna, ha en fortsatt fin dag allihopa ♥

Nothing compares 2 U


ett svartvitt öland en lördag i maj












SÖNDAG

Och nu är vi äntligen framme vid slutet av denna helg. Idag har kusinerna och vi nog åkt runt till alla turistmål på hela öland, ja för sånna besökare som inte bor i kalmar då. Vi har kollat på örtgårdar, antikställen, väderkvarnar och någon mur med en massa lamm som sprang i hagen brevid, åååhw vad gulligulliga alltså. Funderade nästan på att ta med mig en hem och mata med nappflaska sådär som i lambi-reklamen. Kändes verkligen att man var på landet då jag med mina vita tygskor trampade i koskit...haha

Efter de åkte vi hem och åt lunch för att sedan ta på oss vinterjackorna för att ge oss ut i majkylan igen. Gick till fredriksskans där de skånska serieledarna var på besök på kalmars fina fredriksskans. Märkligt mål för kalmar redan efter 6 sekunder, och efter 30 minuter fick kalmar en man utvisad. Där efter hände inte så mycket mer, matchen slutade 1-0 till kalmar, och jag vann 30 kr på tipset ;) alltid något ju..
Lovar att lägga upp en massa bilder senare ikväll, nu ska jag ut och gå en långpromenad med jonas. puss på er!

LÖRDAG

Imorse var det tidig uppstigning redan vid åtta, seg som ett as tog jag på mig så oömma kläder som möjligt för att bege mig ut till soptippen där vi skulle städa med laget. haha ja de är nästan som det låter, ett rent helvetesjobb att plocka skräp men eftersom vi fick 10 000 kr till lagkassan var det helt klart värt de.
Dessutom fick jag hjälp av en duktig julia, som älskade när jag kastade ormar på henne.. haha

På eftermiddagen kom helsingborgkusinerna hit. Tog en promenad till gröndal för att kolla ifk-falkenberg, där matchen slutade 2-2. Kvällen spenderades med filmtittande, god mat, alldeles för mycket onyttigheter och sällskapsspel. Ibland kan det vara riktigt mysigt med hemmakvällar minsann!

 
haha vilken jävla skithög..


FREDAG

På fredagförmiddagen sov vi ut ända tills mamma ringde och väckte oss ur den sköna sömnen. Efter att ha skjutsat hem julia åkte mamma och jag vidare till Ikea. Blev lite nya galgar och ett snyggt texttyg som man säkert kan hitta på nåt kul med. Dessutom hittade jag ett spetstyg som det liksom formades en klänning av i mitt huvud, så vi får se vad jag kan göra av det. Resultat visar jag upp här när den är färdig!
På kvällen åt vi middag hos Agnes familj, där det var allt för längesen man var. Åt grillad oxfilé med klyftpotatis och grekisk sallad, ååh vad gott! Senare drog vi vidare på fest som Sofia hade hyrt i tegelviken, stannade däremot inte så länge eftersom jag skulle upp tidigt idag. Men jag bugar och bockar för en trevlig kväll!


såhär klädde jag mig denna afton. Linne & strumpbyxor från hm, shorts -monki, kavajen hade min mamma då hon gick på gymnasiet (alltså 33 år gammal) och axelsmyckena har jag satt dit själv. Smyckena kommer ifrån hm, bikbok och glitter.


TORSDAG

Okeeeeeej.. Jag har varit sämst på att uppdatera dom senaste dagarna. Ni får till och med anklaga mig för de, för jag kommer erkänna utan några större protester. Jag har helt enkelt inte haft tid att sitta vid datorn, men här kommer i alla fall lite kort om långhelgen. 

I torsdags skippade vi bistro och det är jag glad för nu i efterhand, istället kom julia till mig och myste. Vi gjorde chokladbollar och satte oss som vanligt i mitt kök för en låång pratstund. Hur det kommer sig att det alltid är köket vi hamnar i, beror nog på julias och mitt matsug..hehe Pratstunden blev i alla fall längre än förväntat och vipps så var klockan halvfem. Då bäddade vi ner oss i min säng och somnade bums utan några obekanta ljud eller lysande lampor från vinden.


F I V E

      lyckoönskningar

  • önskar jag var rik (åtminstone så rik att jag hade råd att offra 100:- på bistro ikväll)
  • önskar att jag hade ett sommarjobb så jag kunde tjäna lite cash!
  • önskar att det var fint väder så att man kunde sola och slippa se ut som ett lik.
  • önskar att allt blev som förut..
  • önskar att en tidsmaskin kunde ta tillbaka malin & mig till kroatien ♥




L Y C K A





Ifks gäng 3 poäng!

äntligen. nu när vi gick över till gamla spelsättet 4-4-2 funkade allt mycket bättre. Under dom två tidigare matcherna har vi nämligen spelat 4-3-3 och vi har inte riktigt hittat varandra, men de gjorde vi minsann idag vilket ledde till att det blev vinst med 2-1! Blev mål för både dannies och min del, måste ha varit dom vita sport bharna som gjorde det ;) haha..Nu gäller det att blicka framåt, är ju inte alls länge kvar till gothia i sommar ju! Matchen skulle egentligen spelas vid ett, men vi flyttade fram den till elva så lyckades pricka in det underbara vädret perfekt..hela planen bestod av vattenpölar, hade nästan funkat bättre att spela i gummistövlar faktist.

Nu har jag precis proppat i mig en portion med lasagne och ska snart ta tag i städandet. Och min klädutrensning har fortfarande inte blivit av..får se till att den blir det idag!

Och vill man verkligen slösa sista 100-lappen på att gå på bistro ikväll? att vara helt pank i 3 veckor framöver låter inget lockande..näe jag tror det blir en hemmakväll för mig del. Hoppas ni alla får en riktigt bra hmm torsdagkväll? (känns verkligen som att det är lördag) och ni som ska ut, kan dansa lite extra åt mig också. Pusss på er ♥


trettioen sekunder innan halv tolv

Det började regna under träningen idag, och då menar jag verkligen s-p-ö regna. Frågan är om det inte till och med haglade? äh så illa kan det väl inte vara, det är ju ändå maj. Imorgon är vi ju lediga, ska bli himla skönt! Vi inleder "lilla lovet" med att kliva upp med tuppen för att börja morgonen med match mot Bäckebo, så nu ska jag krypa ner i sängen och mysa till a walk to remember. Den filmen kan man se oavsett humör, man märker att den börjar närma sig slutet då man har sjunkit långt ner under täcket för att alla i ens omgivning ska undvika att man sitter snörvlande och torkar tårar..haha men den är ju bara föööööör romantisk. och sorglig. 

Ikväll är ju alla 18++++are ute på puben och röjjer, medans vi små skitungar får sitta hemma och glo.
Och imorgon då? blir det bistro?? svar, tveksamt. känner att plånboken har fått ta ganska mycket stryk på sistone. Så att ni kommer se mig på dansgolvet imorgon är ungefär lika trovärdigt som att jag fick godkänt på mitt spanska nationella!!!! (okej erkänner att det bara var ena delen) men ändåå, jag är supernöjdis :) så vemvet, under kanske ské, så vi kanske möts i vimlet trots allt.

Goood night, sleeeeeeeeeeeeep tight ♥ 


The Perishers



I hope my smile can distract you                             I hope my love can blind you
I hope my arms can bind you                                  I hope my fists can fight for two
So you’ll never have to see                                     So it never has to show
what we’ve grown to be                                          And you’ll never know
 

LIFE IS LIFE

Hallådär köp blåbär. Näääe köp inga blåbär, köp vindruvor istället, mycket godare och då slipper ni blåa läskiga tänder. Sitter här och har redan ätit upp ett halvt paket. Kommer ha magkramp på träningen om en timma. Jaja, man får ta konskevenserna när det är så satikens gott. Förresten ska vi börja läsa böcker på engelskan. Jag valde en bok som hette "the best little girl in the worl" och handlar om en tjej som får anorexia. Har inte hunnit läst mer än inledningen i boken men jag måste bara påpeka vad hemskt jag tycker detta är. Så till alla er tjejer, och även de få killar som lider av detta vill jag bara säga: fortsätt kämpa vidare, och stötta varandra, ni är fina som ni är. Och till alla er andra som mår bra och njuter av livet, fortsätt med det, det är vi alla värda!


TOP 3

Jag har precis konstaterat att jag faktist har MATTE nationella på riktigt imorgon.
Då lyder kvällens 3 snabbfrågor.
Har jag pluggat ikväll enligt min planering? svar: nej.
Har klockan runnit iväg alldeles för fort som vanligt? svar: ja. 
Borde jag sova nu om jag i huvud taget ska orka hålla mig vaken på provet imorgon? svar: godnatt.


DÅLIG UPPDATERING, YES I KNOW.

Heeeej alla fina och fula, glada och ledsna, korta och långa, pigga och trötta, rika och fattiga. Detta är hon som äger denna blogg (men är riktigt usel när det gäller uppdateringen) som talar. Hur mår ni? Antar att en del av er har lika mycket fullt upp i skolan som jag. Fast det betyder inte att jag inte har någon fritid, för de har jag tydligen gott om. Men tid för plugg bortsett från skolans timmar, finns inte med i min tidsplan. låter det inte bra? Själv tycker jag det låter alldeles utmärkt!
Idag började dagen med att skriva ett 4 timmars långt nationellt prov i spanska som bestod av läsförståelse, hörförståelse och uppsats, skulle nog behöva ské ett under om det ska räcka hela vägen i mål för min del.

På tal om mål, så är jag precis hemkommen från södrautmarken. Har varit där och gjort allt vad vi kunnat för att hejja fram FC blandras 3 första poäng i Korpen. Men nehepp, blev förslust med 3-2, trots ansträning från min och malins sida med hjälp av pepptalk räckte det tydligen inte mer än så.

Efter skolan satte malin och jag oss på hojjarna och trampade ut till hansa city för lite ärenden. Och måste säga att jag hade flytet med mig på min sida idag, inhandlade två likadana tröjor från gina tricot, en rosa/aprikos färgad och en grå/blå/lila för ynka barapampampampaaaa, håll i er nu..: 58kronor! alltså 29 kronor styck, haha kände att dom hade medlidande för min tillfälligt dåliga ekonomi.



There's no secret about our love


MONDAY IN MAY.

Ny vecka -nya möjligheter. Nya möjligheter till att börja passa tider fröken filippa. Började denna dag med att försova mig, men som tur var fick mamma upp mig ur sängen 20 minuter innan skolan började, så det fick bli en stressig morgon. Nu sitter jag i alla fall här med mina kära klasskamrater och har media. Vi ska börja med ett nytt arbete om powerpoint, och jag fattar inte varför jag går media? haha jaja man ska gå efter egna förutsättningar.

Vädret ute behöver vi ju inte ens tala om, alla vet ju ändå att det är grått och trist och sen ännu mer regn på de. Åh de låter ju verkligen som det är så det ska vara i maj! Hinner väl bli slickade katter allihopa innan sommarvädret är här. 

Nu ska vi springa ner till matsalen och äta fisk, passar bra till en tråkig dag som denna.
Till alla er som befinner er i utlandet just nu, sola lite åt mig också. Om jag skulle vara er skulle jag be för att till jäkla åskmoln på Island skulle inträffa just nu så att ni får stanna en vecka till eller två, för ni vill inte komma hem till detta svenska äckelväder, tro mig. Ber om ursäkt för mig aggression men jag tycker att dendär väderguden borde få en smäll på käften! Annars får ni ha en bra dag så hörs vi nog ikväll, puss&kram 

och så var det söndag..

Godkväll! Klockan är snart tjugo i elva, dom senaste timmarna har jag tillbringat vid köksbordet tillsammans med pappa och matteboken. Nationella på onsdag är inget att se fram emot säger jag bara.. Matchen idag slutade 2-1 till borgholm. Vi fick ett bortdömt mål i slutet, som var felaktigt domslut så det är lite surt med förlust på grund av de, menmen det är bara att bita ihop och ta nya tag! Imorgon ska jag och gulli döma 96ornas match, blir gutt att tjäna lite pengar med tanke på min nuvarande ekonomi. På torsdag möter vi även Bäckebo och då är det på tiden att ta dom 3 första poängen. Nu somnar jag snart här på tangentbordet, så dags att krypa ner under täcket.
sov så gott ♥ 

cashewnötter+jordnötter+solrosfrön+russin+mango+filippas mun=SANT

en blommig sommardröm

Förlåt för dålig uppdatering men har haft fullt upp med ingenting? Hoppas ni mår bra i alla fall! Jag är sliten sen gårdagen men piggnar förhoppningsvis till lite efter en portion med pasta. Därefter blir det att åka till borgholm och spela match. Var nere på stan en sväng med mamma förut, fick med mig en bikini och en klänning hem. Och jahapp, efter ynka 3 dagar är hela studiebidraget borta..Nu kommer jag få leva snåljåp resten av månaden..kul
Har kommit fram till att sålänge man inte har ett överskott av pengar ska man stanna hemma från stan över huvud taget. Det går inte en dag då jag lyckas komma hem från stan utan att ha inhandlat i alla fall någon liten skitsak. Måste bli ändring på dedär med att hålla i pengar och spara om det ska bli någon utomlandsresa i sommar!!


Här är klänningen jag köpte idag. Själv tycker jag att den är jättesöt, tänk till bara bruna
ben i sommar! Men med min beslutsångest har jag ändå lite svårt för att bestämma om jag ska ha kvar den..
Vi får se helt enkelt, den kommer i alla fall från hm divided och kostade 199:-




NOLLTVÅFEMTIOTVÅ

Kvällen satt där den skulle! att vi alltid lyckas göra det så jävla bra. jag blir lika överraskad varje gång när det självklart är vi som är stapplar ostadigt ut från dansgolvet med håliga strumpbyxor, värkande fötter och svettiga pannor, (ja en utekväll är tio gånger jobbigare än ett friskis & svettis pass, tro mig)! Imorgon är det b-lagsmatch som gäller så nu är det det dags för att hoppa i säng och se vad drömmarna har att bjuda på inatt. sweeet dreams

SATURDAY

Hej alla fina! hur hur har eran lördag varit? Regnig och dan som för alla oss andra säkert.. I vilket fall som helst slutade matchen igår 1-1. Säsongens första poäng, så det behövde vi! Idag tog jag mig en sväng på stan med julia, hittade två fynd på gina och en adidaströja från stadium. Bilder på de kommer troligtvis när jag har tid och det har jag inte gott om just för tillfället. Ikväll är planerna bistro. Känner mig inte alls sugen på de med tanke på vädret men humöret hinner nog ändras under kvällens gång som börjar hos conradsson. Nu ska jag riva ut hela min garderob för att finna något att klä mig i ikväll! Hoppas ni får en toppenlördag, de tänker vi ha!

MATCH

Det är fredag. Det är maj. Det är 2010. gud vad tiden springer iväg! Nu har till och med klockan blivit fyra. Jag har precis slaffsat i mig en tallrik jordgubbsfil med cheeerios och ska snart packa väskan för att åka iväg till samling. Ikväll spelar vi match mot Boda bruk som ligger långt härifrån, någonstans i ingenstans? Får hoppas på att all skog runt omkring skyddar planen mot för mycket regn och rusk.

Imorgon är det extasen som gäller för alla kaggnister. Och i vårt lilla gäng är det ju bara Malin & daniel som valde fel skola.. så då ska i alla fall vi övriga som går på stagg åka ner till stan och kolla på när malin går utklädd som nunna :)) haha hon kommer vara så söt så. På kvällen är det bistro som gäller!

Hoppas ni nu får en riktigt bra fredagkväll vilka ni än är, hur ni än är och vart ni än är! pusss&kram

MYS

Kvällen har jag spenderat tillsammans med mamma i tvsoffan. Har ätit ett halvt kilo vindruvor och alldeles för mycket ost med kex. Livsfarligt dedär ju, man kan äta hur mycket som helst utan att bli mätt! haha..
Kollade på lyxfällan också. jag fattar inte hur man kan sätta sig i så sinnesjukt mycket skulder? jag får ju dåligt samvete bara jag är skyldig någon en tia. Mamma satt mest och var medlidande under hela programmet ända till slutet då lyxfällans programledare skulle ge dom deltagande en liten present, som innebar att killen skulle få laga 3 hål hos tandläkaren vilket han inte skulle haft råd med annars. Jahapp, då börjar mamma storlipa. HAHA jo men gud vad rörande att han skulle få tandreglering......



ibland kan du faktist vara ganska bra ♥


mmmmmm i livet

Vandringen idag var inte så jobbig trots allt. Vi gick till stensö där vi tävlade mot de andra klasserna på olika stationer. Och ja, vad har vi lärt oss av dagen? -jo att vi tjejer aldrig ska ge oss ut på campingsemester eller ens få tanken på att försöka sätta upp ett tält igen, kanske förklarar det mesta.. haha dragkampen gick också åt skogen, men att smaska i oss fika och grilla korv var vi däremot hejjare på!

Har ju tidigare varit med i gruppen på facebook "alla vi som ska ha magrutor sommar 10" och nu gick jag även med i "vi som hatar när folk spelar luffarschack på våra magrutor"..haha kanske dags att börja ta tag i dedär nu. åt ju förresten marabou digestive idag, woooupsi daaysi. får skylla på att jag måste få lite mer mmmmm i livet. Nu ska jag i alla fall åka ner och träna, och senare ikväll blir det en långprommis med malin. Ta hand om er och njut inte av det dåliga vädret!


gillar utväxten, överbettet, de enorma musklerna, vädret och jaa..
jag gillar bilden helt enkelt!

keep on walking.

Goodmorning sunshines! vart är solen idag? hade ju hoppats på kanonväder nu när det är dags för vandring och allt. Förra året den åttonde maj tog jag mitt första dopp. Minns att det verkligen var jättevarmt så att man kunde ligga i och sola hela dagen. hmmmm, ser inte riktigt ut som att jag tänker bada nu på lördag. det är maj och vi har 5 grader ute. Om en månad har vi sommarlov, ska man behöva gå med strumpbyxor på skolavslutningen? nehädu aldrig i livet, bara ben ska det vara!
Men nu rycker vi upp mungiporna och skiter i dethär äckelvädret, det är torsdag och snart helg. det gillas starkt! nu ska jag slänga i mig lite frukost innan det är dags att hoppa på hojjen till skolan. Ha en så bra dag som möjligt :)

23.36

haha jag hade en låt på hjärnan idag under träningen. Och ni vet ju själva hur jobbigt det är när man varken kan texten eller någon fattar vilken låt man menar. Aja i vilket fall stod jag och zozan och diskuterade detta, och till slut var ju tvungen att ta ton och börja sjunga den korta snutt jag faktist kunde av låten, och som säkert alla vet i dethär laget är varken min sångröst eller engelska några 10poängare direkt.. men så efter ett tag hör jag zozan ropa: "ååååh äntligen sjunger du rätt text filippa". Hmmmm konstigt nog så nynnade jag..

Imorgon är det långvandring som står på schemat. Får hålla tummarna för att väderguden ger oss bra väder för en gång skull! Now it's time for sleeping.

Fria vägar ut.






22.50

Godkväll. Förlåt om jag klagar, men är på riktigt dåligt humör. Har varit det hela veckan och det är något som jag verkligen hatar att vara. Pratade med morfar förut i telefon. Ganska avkopplande faktist, med tanke på att han vanligtvis aldrig lyssnar på vad andra säger kunde han utan att behöva lyssna så intensivt höra på mitt gnäll. Fick nästan lite ångest också när han berättade att han hade skurat alla fönster i hela huset och var hur pigg och glad som helst. Så sitter jag själv här och är 74 år yngre och orkar knappt städa mitt eget rum. Näe skärpning, dags att ta tag i livet unga dam!

LIVE LOVE LAUGH

Läste idag att en bebis skrattar omkring 300 gånger per dag medan en vuxen endast skrattar tolv. Kan verkligen det stämma? Blir man alltså så sjukt tråkig med åren? Fast det kanske ligger någon sanning i de, med tanke på alla tjuriga kärringjävlar som finns. I sånna fall tänker jag aldrig bli vuxen. Skratta och lev livet tillsammans, de är ju underbart!

 

måste vara två



hjärtedams sista sång


tandläkarväder

Hej halli hallå. Hur mår ni? Hoppas ni mår bra. Ni hade mått ännu bättre om det var varmt och soligt ute, visst? mm visste väl de. Tycker att vädret får en på så jäkla dåligt humör. Förresten gick hörförståelsen på engelska nationella idag åt skogen. Det regnar ute, och jag är hungrig. Snart blir jag även arg på mig själv över att jag  fördriver tiden framför datorn när jag egentligen borde sitta stirrandes i ett par tråkiga spanskaböcker. Men vem orkar de på en tisdag som denna..inte jag i alla fall. Sitter och lyssnar sönder på winnerbäck och börjar längta till den 25:e juli något otroligt!! och förresten tänkte jag börja med att använda olika av winnerbäcks låtar som rubrik till inläggen då och då, så ni kan ju alltid testa att söka på spotify ;) okeeej vem bryr sig egentligen? haha.. för övrigt ser mitt rum ut som ett rent helvete och jag skulle ju rensat garderoben igår. vad hände med de? ååh. ska bara sitta några minuter till..bara några

..


Just nu känns det mesta tungt. Ska försöka sova bort mina bekymmer
och förhoppningsvis vakna på rätt sida imorgon. Ni får sova så gott och ta vara
på varenda dag, minut och sekund ni har varandra. önskar jag också gjorde de

CLOTHES


såhär ser jag ut idag, enkelt och bekvämt.
kavaj -barcelona
basiclinne -hm
blommig sjal -gina
leggings med dragkedja -gina

För övrigt så är jag jättesugen på att åka in till stan och införskaffa mig en massa nya vårkläder! men problemet är att jag knappt hittar några kläder jag verkligen vill ha längre. och om det verkligen inte är något såntdär ögonblick då "det-måste-ha-varit-ödet-att-jag-hittade-den-sista-klänningen-och-den-är-i-just-min-storlek-känsla" tycker jag det känns onödigt att köpa. (ja, lever man på studiebidraget så gör man..) Ändå lyckas plånboken bli tom ganska fort. Men ni måste ju hålla med om att hälften av alla kläder skulle man kunna göra sig av med? Antingen kasta eller något ännu bättre är ju att skänka dom till några behövande. Skämms nästan över att kolla i garderoben och se alla dom plagg man bara har haft på sig någon enstaka gång, eller kanske till och med aldrig har använt. Och trots att det inte går att trycka in mer kläder i garderoben klagar man på att man inte har något att ta på sig. Äh vi borde skämmas! Ska allt ta och göra en klädrensning när jag kommer hem ikväll. Nu är det vinna eller försvinna filippas hjärta som gäller ;)

dagens citat

"Att gå på krogen är som att öppna en ask med choklad. Godbitarna är redan tagna, det enda som återstår är några spritfyllda äckel i hörnen."

de jag har kommit fram till idag:

• det enda som är bra med lektioner på tullen är deras goda äpplen i kafeterian.
• jag kommer få ig på engelska nationella provet imorgon.
• och spanska nationella provet nästa vecka.
• vandringen på över en mil på torsdag kan bli helt okej om man får ha med sig massor med fika.
• jag är trögare än vad jag tror.
• sist men inte minst, att det bara är 30 skoldagar kvar till sommarlovet!!!
hur bra känns inte de? -jo JÄVLIGT BRA.


my little day

Kan ni gissa vem det är som har namnsdag idag?? wiiiieeee jag såklart.
Jag som aldrig annars får paket när jag har namnsdag blev förvånad när vi kom hem från golftävlingen och mamma hade köpt ett litet paket som innehåll ett presentkort från hm på 100kr och där låg även ett kort där det stod att hon skulle bjuda mig på bio på tisdag, hihi kommer bli supermysigt! Hon hade även gjort en liten jordgubbstårta med maräng, mmm. Jag började nästan undra om hon hade tagit sönder något utav mina smycken hon brukar låna ibland, eller var extra sugen på tårta en söndag som denna, eller kanske bara hade en bra dag?.. tycker i alla fall om när hon gulligullar med mig sådär fjuttigt som dom alltid gjorde när man var liten. tusen tack mammis, du är bra du ♥




söndag 2maj.

Hallihallå! förlåt för dålig uppdatering men har varit fullt upptagen med att spela golftävling sedan tidigt i förmiddags. Spelade scramble, vilket menas med att man hela tiden spelar på bästa boll och därefter delas hcp på antal spelare. (nej jag fattade inte heller nåt som hade med golf att göra, innan jag väl testade..) Gick i alla fall helt okej för att vara andra rundan iår. Jag, Olle, pappa & per var ett lag, och låg på sjunde plats när vi till slut kom i mål. Synd då att det var dom sex första som fick pris..haha

Solen har skinit på oss idag, vilket alltid får mig på lite bättre humör, däremot har det varit kalla blåsiga vindar så än är inte sommarvärmen här. 
Just nu sitter jag och väntar på att pappa ska skynda sig att klippa färdigt gräset så att vi kan åka ner till Krögers och kolla när kalmar ff möter Gefle borta.

Hoppas ni har haft en bra dag utan söndagsångest för veckan som kommer. En vecka som för mig kommer bestå av så lite plugg som möjligt, åh vad skönt!

Imorgon spelar vi vår andra seriematch mot Kalmar södra, på Skyttis. Nu gäller det att ta hem dom 3 första poängen.




.



you don't find love                                                                               love finds you





första maj.

Dagen idag har känts oerhört lång men ändå gått ruskigt fort. Och vad har man hunnit med? Inte ett dugg. Jo men då är det väl som det ska, en dag efter valborg. Hann i alla fall in till stan med malin, isac, rasmus & lucas. Hängde undan lite kläder som jag ska sova på inatt, ja inte bokstavligt talat. men ska fundera ut om jag möjligtvis ska åka in och köpa dom imorgon. 2 klänningar som skulle vara jättesöta till converse i sommar!

Blev lite tjurig på alla förut på stan, speciellt på lucas, endast för att jag inte fick gå till fiket och äta en köttebullemacka som jag var så sjukt sugen på..haha Istället gick malin och jag och tröstköpte 1/2 kg godis på tokige ture, inte helt fel en lördag som denna. Snart kommer grabbsen hit så ska vi spela sällskapsspel, proppa i oss massa onyttigt och mysa till en massa filmer hela kvällen. vad vore jag utan er ♥

Tror inte det är så många som är så sugna på att gå ut idag va? Tycker vi alla kan unna oss en riktig hemmasittarkväll, glömma att sommaren och bikiniperioden väntar på oss inom en månad och på så sätt ta dendär extra chokladbiten. det är vi alla värda :) Ha nu en riktigt skön lördagkväll!

last night.


en liten video från igår. haha blev en hel del filmer,
där det konstaterades att man kan ha riktigt kul med en kamera.

the party is over.

Goodmorgning! hur mår ni idag? jag hoppas ni har kommit hem vid denhär tiden och att ni har klivit upp ur sängen. Kanske till och med hunnit gå ut och känt värmen av det härliga vädret? Det har inte jag. Har däremot ätit en god frukost och ska snart ut och gå en långpromenad in till stan med malin ♥ Kanske blir att sätta sig i hamnen och ta en glass, vore himla mysigt! Det är verkligen sånnahär dagar man är i behov av ibland.

bild på rasmus från grillningen hemma hos sturesson igår.



VALBORG.

ÖVERSKATTAD dag.
Spontana fyllefester är inte riktigt min grej. Vi hade jättetrevligt så länge det varade,
that's it. nyligen hemkommen i hyffsat gott skick, så nu ska jag sminka av mig och krypa ner under täcket och kolla film. min mamma borde vara stolt över mig ikväll :) hihi Hoppas ni är rädda om er!
nattti natti

RSS 2.0