2012-11-28

Ibland är livet bra konstigt. Hur man blir indelade i klasser och träffar underbara människor man inte ens visste fanns. Och tre år senare bor man i Oslo med dessa okända människor. Vad allting påverkas och vad vi kan påverka. Men jag mår så jäkla bra här, tillsammans med tre helt fantastiska människor! Vi har så jäkla roligt att det till och med känns i hjärtat att åka ifrån dem, hem till min egna familj. Detta känns ju som min lilla familj. 
 
Idag är Milla och jag i alla fall på resande fot hem, hon för besök och jag för rehab med fina familjen innan resan. Ska bli så mysigt att träffa dom igen, och äta mammas nybakta lussebullar. Så inte förrän om en månad ser jag Oslo och mina sambos igen. Då kommer vi förhoppningsvis sitta uppe hela natten och berätta allt som hänt under tiden vi varit ifrån varandra, och inte minst fira nyår. Jag längtar redan. All kärlek till er

THERE IS SO MUCH LOVE I HAVE TO GIVE

För fyra år sedan cyklade vi tandemcykel på Öland till Adams sommarstuga. Grillade och badade i solnedgången vid Stora Frö. För fyra år sedan låg vi och trängdes på hans terass mitt i natten,kollade på stjärnorna och räknade hur många stjärnfall vi kunde se. För fyra år sedan var vi unga, dumma och hade hela gymnasietiden framför oss. Och nu är vi här, fyra år senare. Äldre men minst lika dumma. Jag bosatt i Oslo, Jonas i USA, Manne i Austarlien, Isac och Lucas i Asien och Malin och Rasmus hemma i Kalmar. Helt utspridda över hela världen. Känns så sjukt. Vi har ju så mycket gemensamt, så mycket minnen. Och det är väl tur det, så att man har något att kolla tillbaka på och minnas hur bra man har haft det.
 
Men ibland önskar jag att vi var tillsammans, hela gamla gänget. Saknar att Manne gör kaninen och drar alla stockholm boogie skämt. Saknar att Isac säger krabba och slänger halsduken lite lätt över axeln. Saknar hur Rasmus skriker till en anka att den inte är en av oss. Saknar när Lucas jämt överdriver med brudar cigg och alkohol. Saknar Jonas glaffsande vid matbordet. Saknar Malins pingvinögon. 
 
Detta får helt enkelt bli ett inlägg tillägnat er, vi ses allihop i vår ♥

2012-11-27

Hej på er :) Igår var inte en av de bästa dagarna här i Oslo..Har dragit på en förkylning i någon vecka nu, och så igår på jobbet kände jag mig inte alls bra. Migrän och ont i bihålorna, så när mitt 8timmars pass äntligen var slut, mellanlandade jag här hemma med mina sambos för att käka korvstroganoff och ris, men givetvis hade vi blivit utelåsta. 
 
Fick vänta en timme innan vaktmästaren kom och löste problemet. Någon timme senare begav jag mig till sjukhuset som ligger här i närheten. Somnade i väntrummet av smärta och illamående men efter 3 timmars väntan var det äntligen min tur. Läkaren kom fram till att jag hade bihålsinflammation men kunde inte ge någon pencilin då jag inte hade burit på det så länge. Ville ju verkligen ha dendär pencilinen så att jag någon gång kan bli frisk. Istället fick jag tacka för besöket och betala 250 spänn, och därefter bli sjukskriven i en vecka :(
 
Suger som fan, tänkte ju jobba så mycket som möjligt nu sista veckan innan vi drar till Thailand, men icke.. 
Så ikväll ska jag kolla sista minuten biljetter hem, så att jag kan åka hem till familjen för lite rehab ♥
Dessutom har min mobil gått sönder så är så jäkla rastlös..
 
Bilden är från när pappa och jag var i Paris, där var man allt glad. Hoppas ni mår bra i alla fall! Kram

FOOTBALL

Nu sitter vi här återigen en söndagkväll och tittar på solsidan. Man får njuta det sista nu innan det är dags för jobb igen imorgon. Gick bort till Grunerbanen, en konstgräsplan på Grunerlökka och spelade lite fotboll förut. Hittade en jättesunkig boll men den dög för oss avdankade fotbollsspelare haha. Kul att lira lite i alla fall, man blev riktigt sugen på att börja spela igen! Förhoppningsvis har vi träning med de norska laget både tisdag och onsdag :D Bilden är från när vi vann Smålandscupen med f19, underbara ifk. 

THERE IS NO TIME FOR US

Bilden är från igår när vi strosade runt på stan. Har faktiskt blivit jättemysigt julpynt på gatorna här i Oslo! Efter att farfar dog på julafton för två år sedan, har jag tappat tycke för julen helt. Vill helst komma bort från allt som har med julen att göra. Men tro det eller ej, så tycker jag faktiskt att det ska bli lite tråkigt att inte vara hemma och fira jul med familj och släkt. Har lite ångest över att inte fira med varken morfar eller farmor ♥ Men självklart ångrar jag absolut inte att jag följde med Måns och hans familj på resan, det ska verkligen bli hur skönt som helst att komma iväg :) Får helt enkelt fira lite minijul den 29e december då jag är hemma en dag med familjen, innan jag åker tillbaka till Oslo för att fira nyår. Dessutom går ju tiden så himla fort, så snart är det väl jul igen!

TEXAS HOLDEM

Nu är vi klara med storstädningen! Går ganska fort när alla hjälper till :) Brukar ha städdag på söndagar, och efteråt känns det så himla skönt att ha det rent och fräscht! 
 
Igår hade vi en lugn hemmakväll. Lagade lyxmat bestått av fläskfile, pommes och bearneissås vilket var himmelskt gott! Sedan fick vi för oss att spela poker ;) Var flera år sedan jag spelade Texas Holdem sist, men fan vad kul det är! Då vi inte hade några pokermarker fick vi göra pengar av stenar, tops och folie haha..Man blev i alla fall helt fast så vi satt uppe i flera timmar! Helt klart ett alternativ på helgerna, istället för att festa. Ska fortsätta pokerspelandet ikväll :D

2012-11-25

Hej på er :) Både min mobil och dator fick inte kontakt med internet igårkväll vilket var jävligt frustrerande haha.. Men nu har det börjat funka igen så varför klaga. Därför ska jag försöka uppdatera bloggen bra idag, som en liten kompensation ;) Igår gick vi som sagt på stan och kikade lite. Jag och johanna fick med oss varsin nyårsklänning hem, men är lite osäker på om jag ska behålla den. 
 
Efter ett tag gick vi i alla fall till B&J och tog en kaffe på deras uteservering. Kallt men mysigt! Nu ska vi storstäda hela lägenheten så vi hörs helt enkelt senare. Puss

2012-11-24

När jag vaknade imorse och trodde klockan var runt nio, blev jag paff när klockan var halv ett. Hade myskväll igår men måste ha tagit ut oss rejält på jobbet i veckan då vi sov som fyra stockar. Medan de andra fortsatte sovandet bestämde jag att bege mig ut på en löprunda. Det gäller verkligen att ta vara på de små rycken jag får ibland, när det gäller att ut och springa, med tanke på att det inte händer allt för ofta.
 
Satte igång runkeeper och sprang till operahuset och tillbaka. Blev inte mer än 3 km men eftersom det var första gången jag rörde mig denhär månader hehe, var jag nöjd för det lilla! När jag väl kom hem väntandes en god helgfrukost bestått av frallor, gröt, bacon och kaffe!
 
Nu ska vi ut på stan och kika lite i butikerna och ta en kaffe på något mysigt ställe :) Vi hörs senare!  Puss

NEW YEARS EVE

Vänta lite.. kan någon påminna mig om att det är jag som har gått media i 3 år?? Kan ju för sjutton inte ens göra ett bildkollage haha. Kan visserligen ha berott på att jag har nytt redigeringsprogram men ändå!
 
Ni får helt enkelt stå ut med att bilderna ligger lite rörigt.. Har börjat fundera på nyår och allt som hör det till, det börjar ju faktiskt sakta men säkert närma sig. Och eftersom vi åker den sjunde december och kommer hem den 28de måste nyårsklänningen fixas innan, om jag inte har sån tur att jag hittar en i Bangkok! Har inte haft en blekaste aning om vad jag vill ha på mig i år. Tidigare år har jag bara tagit någon klänning som funnits hemma, men i år känner jag att jag verkligen vill vara fin. 
 
Som ni kanske förstår på kollaget har jag fastnat för peplumtrenden! Har flera toppar/linnen som är i den modellen, och tycker att det är så himla fint. Så det är väl troligt att det kan bli en peplumklänning som kommer beställas, men är inte helt hundra. Har även varit inne på en enkel klänning med hjärtformat vid bysten, ungefär som jag hade på balen. Och istället piffa upp den med något maffigt smycke! 
 
Det är jäkligt svårt dedär..Hittade i alla fall en hemsida med jättesnygga klänningar!! De två största bilderna i mitten på nedersta raden är mina favoriter! Imorgon ska vi ner på stan och kika om de har fått i några snygga nyårsklänningar i butikerna här i Oslo :) Har ni hittat eran nyårsklänning?

TED

Godkväll :) När vi kom hem från jobbet hade Milla gjort tacos till oss. Underbart att komma hem till färdiglagad mat, och det var förbaskat gott! Känns så jäkla skönt att det är fredag, och att man slipper ställa klockan imorgonbitti. Vi kände oss som tre zombies imorse när vi gick upp vid halv sju imorse.. 
 
Efter middagen drack vi kvällskaffe och kollade på Hundtricket, världens mysigaste film alltså. Och nu blir det TED! Måns och jag såg ju den på bio och tyckte den var skitrolig så det ska bli kul att se den igen :D haha
 
Hoppas ni får en jättebra fredagkväll!

2012-11-23

Ungefär så känner jag för fredagar! Nu gäller det bara att kämpa sig igenom ett 8 timmarspass på Montisorri, innan vi tar en välförtjänt helg. Ha det ♥ som vi säger i Norge. 

WRONG SIDE OF THE ROAD

Förutom familj, pojkvän, vänner och kissen saknar jag en pryl där hemma. Nämligen min symaskin!! Haha låter kanske knäppt, men älskade att sitta där i timmar och kunna tänka på annat. Spelade alltid Winnerbäck i bakgrunden, och plötsligt gick all vardagsångest över till kreativitet. Gillar att ha lite projekt framför mig. Hade mer än gärna velat mig på ett försök till en nyårsklänning i år, men eftersom jag inte kommer ha någon tid hemma blir det lite svårt. Får helt enkelt fortsätta letandet över nätet! sov så gott med er :)

2012-11-22

 
Hej på er :) Lite halvkass uppdatering men så fort man kommer hem från jobbet vid femtiden är vi helt slut, så slänger i oss lite mat innan vi degar i soffan resten av kvällen. Idag bjöds det på kycklinggryta och ris vilket var supergott efter åtta timmar på jobbet. Och kaffet på maten tillsammans med marabou har inte smakat godare!
 
Fick förresten två frågor om vart tröjan jag hade på bilden i helgen kom ifrån så passade på att låna felicias systemkamera och ta en bild. Blev dock inte så bra mot våra svarta blanka garderober haha.. Det är i alla fall en fin peplumtop som man kan ha både på fest och till vardags. Hur skön som helst dessutom, kommer från bikbok!

BARNEHAGE

Hej på er :) Efter ett åtta timmars pass på barnehagen är vi helt utslagna här hemma!! Vi ligger just nu i soffan men ska strax ta en promenad till en fotbollsplan här i närheten. Vi har ju snackat med några svenska tjejer som bor här i Oslo och är sugna på att spela inomhusfotboll. Så ska träffa dom ikväll och snacka lite angående träningar och en eventuell cup. Dock har jag blivit ännu mer förkyld, och har haft migrän sen tolv idag... Hoppas bara att jag inte får bihåleinflammation för att jag drar in för mycket snor i huvudet haha.. Nä men känner mig fan inte bra alltså. Typiskt att man blir sjuk när man vill jobba!! Menmen, får väl försöka sova mig frisk.
 
Angående bilden, är det någon som minns dessa pennor?! Vi hade sånna på dagiset idag, och jag blev så himla nostalgisk :D Det är luktpennor och jag hade exakt dessa när jag var liten. Sniffade ju sönder pennorna idag, det kanske är en anledning till min huvudvärk?.. hehe Puss

2012-11-21

Godmorgon! (Detta är ett tidsinställt inlägg) Idag ska jag, johanna och felicia jobba på samma dagis :D De ringde från PVS redan igårkväll och behövde tre stycken på olika avdelningar så det var kanon! Det är en bra bit med tunnelbana härifrån, men vi får hjälpas åt! Ska i alla fall bli skönt att jobba, blir ju uttråkad bara av att vara hemma en dag, Dessutom ska jag vara på småbarnsavdelningen, och har inte varit det så mycket förut så det ska bli kul! Så vi hörs helt enkelt när jag kommer hem, då kommer jag även svara på de frågor som jag fick härom dagarna! Hoppas ni får en bra dag :) Kram

IS ANYBODY OUT THERE?

Slänger upp en kass mobilbild på jackan jag köpte idag. Fanns ju så jäkla mycket snyggt i butiken vi var inne i, men när felicia hittade denna kunde varken jag eller plånboken hålla emot. Föll pladask för tyget, dragkedjorna, den snea knäppningen, ja allt! Får väl hoppas att mamma och pappa är gulliga och vill sponsra någon hundring i julklapp då det sved lite i den ihåliga norgeplånkan.
 
Men om 6 dagar får jag min lön för oktober ifrån Handlarn, så det jämnar väl ut sig hehe. Nu är det i alla fall KÖPFÖRBUD innan thailand, och denna gången menar jag det verkligen. Tror jag. 

2012-11-20

Idag blev Felicia och jag inte inringda till jobbet så vi hade en ledig dag för oss själva. Försökte utreda lite ärenden men det gick inte våran väg.. Tänkte gå och gymma men eftersom vi fortfarande inte fått våra norska personnummer gick inte det heller. Istället hamnade vi på en gata med flera vintagebutiker! Var inne i en butik som likade beyond retro i Stockholm. Beundrar verkligen sådana affärer!! Så jäkla coola :) Allt var indelat i olika färger och material.
 
Och självklart kunde vi inte komma därifrån tomhänta. Felicia köpte sig en kappa och jag en ny jacka som kommer bli jättesnygg till våren! Visar snart bild. 

I LOVE YOU

 
Jag älskar sättet du ser på mig. Hur du stryker mig i håret och pussar på mig. Jag älskar att vakna tidigare än dig på morgonen och beundra dina långa ögonfransar. Jag älskar din omtänksamhet. Jag älskar hur du får mig att tro att jag har en chans mot dig på fifa. Jag älskar att se dig stolt när du slutligen har vunnit. Jag älskar när du skrattar åt mina dåliga skämt. Jag älskar dina mjuka läppar. Jag älskar när du säger att jag är fin i allt, när jag har beslutångest vad jag ska ha på mig. Jag älskar att se dig lycklig, efter att ha presterat bra på en match. Jag älskar din ödmjukhet. Jag älskar att du älskar mig för den jag är. Jag älskar ditt leende så jävla mycket att jag tvingar dig le på varje kort. Jag älskar allt vi varit med om. Jag älskar hur roligt vi har tillsammans. Jag älskar att vi har en resa att se fram emot.
Jag älskar dig 

2012-11-19

Godkväll! Kände mig inte alls pigg när jag vaknade av att telefonen ringde i morse. Men fick ångest av tanken att ligga hemma sjuk istället för att jobba, så det var bara dra sig upp ur sängen. Jobbade på ett dagis som låg i Akebakken, en bit utanför Oslo. Barnen var 1-3 år och hur mysiga som helst så jag stortrivdes! Trivdes ju som sagt in så jättebra på Månestrålen där jag jobbade hela förra veckan, så det var kul att komma på ett nytt ställe :)
 
Nu ska jag göra en kopp te och och mysa med tjejerna resten av kvällen! Saknar min lilla pussgurka där hemma

...


2012-11-18


Godkväll! Har haft en av de bättre helgerna :) Inte för att någon helg här i Oslo är dålig, men denna har varit lite utöver det extra. Igår var vi som sagt och köpte svenskt godis på Bislett och mös till tjenare kungen. 
 
Senare på kvällen åkte jag in till stan och mötte upp mitt hjärta som var på besök. Blev helt varm i hela kroppen när jag såg honom. Och pussen jag fick kändes varmare än någonsin. 
 
Vi gick och åt på Peppes pizza som enligt Jörgen skulle ha den bästa pizzan i stan, och det det är bara att hålla med! Vi åt och myste innan vi tog trikken hem till lägenhet för att träffa resten av ligan. Kom lite Kalmarfolk hit, så drack vi vin och hade det trevligt tillsammans! 
 
När kvällen började lida mot sitt slut tog Måns och jag en nattpromenad till hotellet han och Jörgen bodde på. Då spårvagnarna hade slutat gå var det en bra bit att gå, men när vi kom fram och man fick slänga sig en skön hotellsäng fanns det inte en sak i världen att klaga på ♥
 
Idag började vi dagen med hotellfrukost innan vi gick och satte oss på Waynes för att fördröja tiden, då Jörgen skulle hämta bilen utanför Oslo. Sedan var det dags för grabbarna att åka tillbaka hem till Kalmar igen. Men nu är det bara 16 dagar innan jag åker hem och sedan till Thailand så tiden går ju fort. Kändes i alla fall helt jäkla underbart att få vara nära honom igen.

2012-11-17

Godmorgon! Är precis hemkommen från en liten lördagstripp. Denna gången bar det av till en godisaffär på Bislett. Vi hade hört att det hade öppnats en godisaffär med svenskt lösgodis där, så vi var ju bara tvungna ta trikken dit och smaka på utbudet! Kostade 9,90 nok/hg vilket är ganska billigt för att vara här i Norge. Men givetvis mycket dyrare än i Sverige.. Men värt var det i alla fall, så nu är dagen räddad framför tjenare kungen :D

2012-11-16

Godkväll på er! När jag klev upp i morse kände jag direkt att detta inte var min dag. Mådde inte bra alls, men tvingade iväg mig till jobbet bara för att det var fredag. Nu sitter vi här framför teven och kollar Johan Falk efter att ha tryckt i oss tacos till middag. Har feber, ont i halsen och ständig huvudvärk så ska försöka somna tidigt ikväll med.. Så jäkla tråkigt att bli sjuk nu när det är helg och att Måns är här :( Menmen, får försöka bli så frisk som möjligt tills imorgon! 
 
Har tryckt i mig strepsils och druckit te så vi får hoppas på en mirakelkur.. Hoppas i alla fall att ni får en bra start på helgen ♥ Kram

NYCKELN TILL FRIHET

Nu ska vi kolla på nyckeln till frihet innan det är dags att sova! Var ett tag sedan jag såg den, men hade för mig att den var så jäkla bra! Hoppas allt är bra med er där hemma :) Skickar alla fina vänner och familj en varm kram. Puss

2012-11-15

Ytterligare en dag som dagisfröken avklarad! Har precis avnjutit en middag tillsammans med sambosarna och ska nu kolla på film. Skönt att börja komma in i rutinerna! Vi var ute på en stor lekplats och lekte i åtta timmar idag igen, och nu känns det som att jag håller på att bli sjuk.. Krasslig och snörvlig trots att jag hade på mig sex tröjor + min tjocka vinterjacka idag haha. Men det är väl alla snoriga barn som basillerna kommer ifrån. Aja vi får hoppas att jag känner mig pigg nu när det äntligen snart är helg :)
 
Imorgon ska jag jobba 8.30-16.30, sen ska vi ha fredagsmys med tacos här hemma. Dessutom avslöjade Måns världens bästa överraskning, och det var att han och Jörgen kommer till Oslo imorgon och stannar här över helgen. Underbart ♥

SWEET DREAMS ARE MADE OF THIS

Vid nio gick vi ner till stationen för att möta upp Lisa som har kommit på besök :) Hon ska stanna till söndag så det ska bli mysigt att ha henne här så även hon får känna på Oslolivet! Nu sitter vi och kollar på Jägarna, men jag tänkte snart sova så att jag orkar upp till jobbet imorgonbitti. 
 
Vill bara skicka världens längsta puss till mitt hjärta som just nu befinner sig i Tjeckien på landslagsläger. Han fick hoppa in och spela 30 minuter i sin första landskamp med u21 idag, och tydligen gick det bra. Kan inte bli något annat än stolt ♥ Godnatt

2012-11-14

Godkväll! Tidig uppstigning och jobb till halv fem idag med! De frågade även om jag kunde tänka mig att jobba hos dom imorgon och på fredag så det känns bra att ha det uppbokat så man slipper irra runt vart det är man ska :) Var ute flera timmar idag med, men det var faktiskt kul! Frös ingenting tack vare nya dojjorna haha. 
 
Men på trikken hem kände jag verkligen hur slut jag var i hela kroppen.. Det tar på en att vistas med barn hela dagen kan jag lova! Milla och Johanna har också jobbat idag och ligger just nu och sover, medan felicia och jag sitter och kollar på gossip girl.
 
Detta är den första serien jag verkligen följer. Johanna har sett till säsong 5, och vi andra har precis börjat på säsong 2. Tycker faktiskt det är jättebra hittills! Kollade oth en säsong och tyckte verkligen om det, men tiden rann iväg och det kändes inte som att jag hade tid att kolla mitt i all skola och träningar. Men nu när vi ändå bor här är det perfekt underhållning på kvällarna!

2012-11-13

 
Idag jobbade jag på barnehagen Månestrålen. Var ju där i torsdags, och trivdes inte jättebra.. Men idag var jag på en annan avdelning som kändes oerhört mycket bättre!! Dock var vi 6 vuxna som hade 37 ungar i åldrarna 3-4 att ta hand om så det var full fart hela dagen! Dom hade friluftsdag idag så vi var ute i skogen och grillade korv och lekte ute hela dagen, alltså 7 timmar.. Var mysigt men förbannat kallt! Hade tagit på mig flera lager tröjor så det var ingen fara, men fötterna höll på att frysa sönder. 
 
Kommer säkert jobba på detta dagiset några fler gånger, och dom har liknande utedagar två dagar i veckan, då de är ute i princip hela dagen. Och eftersom vintern inte ens börjat, kände jag att jag var tvungen att investera i ett par rejäla "dagisfrökenkängor" som värmer! Påväg hem från jobbet hoppade jag av trikken i stan för att gå på skojakt.
 
Hamnade till slut på din sko, där jag hittade Norges fulaste vintersko haha. Var till och med på barnavdelningen ;) Men dom var fodrade och varma som sjutton så det var bara att slå till. Kan ni tänka er att jag är 19 år och kommer gå runt i dessa? Haha kan inte låta bli att skratta, herregud..

SKYPE

En bild säger mer än tusen ord va? ;) Skypade med mamma och wilgot för en stund sedan. Så fina dom är alltså ♥ trots att det ser ut som att wille håller på att bli strypt haha.. 

...

Standardstället vi sitter och dricker latte på i princip alla dagar då vi inte gör något vettigt ;) Vi har druckit upp fyra paket kaffe i lägenheten sedan vi kom hit hehe. Men blir ju så när man inte har några andra godsaker här hemma.. I helgen kanske vi ska kolla upp en svensk godisaffär som tydligen har öppnat här i Oslo!! Magiskt med andra ord

BELIVE IN YOURSELF

 
Det blev ju inget jobb idag så istället hängde vi lite på stan! Johanna och jag gick till Skatteverket men vi kunde fortfarande inte få våra skattekort...så nu måste vi gå dit igen när vi fått allting klart med arbetsgivaren. Segt!
 
Det var riktigt härligt väder här i Oslo idag, så såhär såg jag ut. Nya svarta roströjan från bikbok, älskade dragkedjejeansen från gina, dr martens, skinnjacka och brillor från rayban.  

2012-11-12

Godmorgon! Johanna och jag ställde klockan på halv åtta imorse så att vi skulle slippa stressa ifall att vi skulle bli inringda på jobb men icke.. Satt uppe och drack kaffe någon timme innan vi beslöt oss för att gå och lägga oss igen. Lite surt att inte veta om man får jobba eller inte, men så är det! Var ju till och med taggad för att jobba idag haha.. Vill jobba så mycket som möjligt i dagarna nu, så att man kan slappna av och hittag på något kul på helgerna! Men fick ju faktiskt jobba båda dagarna i slutet av förra veckan så man ska väl inte klaga. 
 
Igår kom Matilda hit på besök! Jag och Milla gjorde pastasallad som vi åt innan vi tryckte i oss kladdkaka till gossip girl, portkod 1321 och solsidan!! Idag bjöd Matilda på lyxfrukost som bestod av färska baguetter och philadelphiaost, bra start på dagen helt enkelt :)

SOMETIMES I WISH IT WAS YOU

 

2012-11-11

Hejhejhej :) posebild från igår innan vi skulle dra ut på stan och fika. På mig har jag min nya roströja som jag köpte när bikbok hade 50 % häromdagen. Jag hamnade på fel spårvagn påväg hem från jobbet och när jag väl hoppade av för att byta fanns det ett bikbok tvärs över gatan, så jag var tvungen att tröstshoppa lite hehe. Har lovat mig själv att hålla igen tills vi åker till Thailand nu, nyårsklänning är väl det enda som är okej att möjligtvis inhandla. Men vi får se hur det går med den saken!
 
 
Har kollat in denhär tröjan ett bra tag så passade på att köpa den i både svart och vit. Så jäkla fin är den!!
399 kr för båda 

FARS DAG!

Hälsar min lilla pappa en grattiskram på fars dag!! ♥ Bilden är från i våras när vi var i Istanbul och gick på fotboll. 

2012-11-10

Godmorgon!  Förlåt för kass uppdatering igår men när jag väl tänkte blogga på kvällen höll min dator på att krascha så fick säkerhetskopiera allting, vilket tog några timmar.. Men nu funkar den i alla fall så det var ju värt det :)
 
Igår hade vi städdag här i lägenheten. Dammsög, putsade och skurade hela lägenheten. Och så fint det blev!! När vi var färdiga begav vi oss ner till stan och satte oss på Ben & jerrys där de har världens godaste latte. Småpratade i några timmar innan regnet öste ner och vi skyndade oss hem. 
 
Kvällen bjöd på hamburgare till middag och några avsnitt gossip girl till klockan blivit lite för mycket. Mysig dag!

.....

Denna fredagkväll har hittills bjudit på kyckling och pommes, och kortspel. Nu ska jag skypa med mamma och pappa innan vi ska sätta på en film! Ha en bra fredagkväll pusss

2012-11-09

Hej på er :) hoppas ni mår bra!! Igår fick jag rycka in som dagisfröken för första gången. De ringer från företaget och frågar om man vill jobba, och om man säger ja skickar de vägbeskrvning och tid då man ska vara där. Igår skrev de att jag jag skulle vara på ett dagis som hette Måneskär 35 minuter senare. Så som ni kanske förstår får man lite smått panik och får kasta sig upp ur sängen, sätta sig på spårvagnen och sätta på gpsen..
 
Efter många om och men hittade jag dit i alla fall. Det var inget litet dagis kan jag lova.. Inomhus såg det ut som Leos lekland ungefär haha. Hinderbanor, hoppborgar och allt möjligt! Dock var det så stort så man fick ingen vidare personlig kontakt med varken barnen eller fröknarna vilket var lite tråkigt..
 
Idag fick jag jobba på ett annat dagis som låg en bit utanför Oslo. Tog 40 minuter att komma dit och så var det helt öde så fick ringa upp dagiset, så kom en av fröknarna och mötte upp mig. Detta dagiset var ganska litet, så idag hade vi 14 ungar att ta hand om. Alla var verkligen jättemysiga och fröknarna hur trevliga som helst!! Vi bakade små pizzor, lekte i snön och läste mamma muu och pusslade hela dagen. Trivdes verkligen jättebra, och kände mig så välkommen. Hoppas att dom behöver vikarie flera gånger :) Nu börjar man komma in i dagisjobbandet, och det känns kanon!

THAILAND


Fick en fråga om Thailand, där Elin som tjejen hette frågade hur jag hade råd att åka en månad och om jag hade sparat länge. Och som ni vet svarar jag mer än gärna på era kommentarer så jag tänkte berätta lite om allting här nu :)
 
Vi ska åka till Thailand i tre veckor och flyger tillsammans med Måns föräldrar från Kastrup i Köpenhamn till Bangkok i Thailand. Första veckan ska vi spendera med dem på ett ställe som heter Koh Samet. Sedan ska vi vidare till Koh Chang där vi ska stanna i två veckor. På Koh Chang kommer vi fira julafton och innan dess kommer även Måns syster och hennes pojkvän + lite av Måns släkt dit. Innan vi två flyger hem till Sverige igen kanske bara han och jag tar några dagar i Bangkok för shopping!
 
I alla fall.. Jag har jobbat flera somrar och har under dessa år sparat några tusenlappar varje sommar. Självklart har jag bränt mycket pengar på andra resor som Kreta, Rhodos och Thailandresan förra året. Men eftersom jag har haft extrajobb på helgerna har jag hela tiden fått in lite extrapengar. Minns att pappa alltid "tvingade" mig att spara lite som jag kunde göra något roligt för, och det tackar jag honom för idag. Annars hade jag inte haft ett öre kvar på mitt sparkonto haha..
 
Och så är jag ju numera bosatt i Oslo. Här ska vi förhoppningvis spara ihop endel till reskassan med. Men jag har lagt undan pengar till Thailandresan som jag jobbade ihop i somras, på pappas konto. Vilket betyder att det är omöjligt att slösa upp dom pengarna här i Oslo, och det är nog tur det ;)
 
Hoppas du orkade läsa dig igenom det långa svaret hehe, kram!!

BEN & JERRYS

För att "fira" det positiva lilla beskedet angående jobbet idag, satte Johanna och jag oss på Ben & Jerrys och tog en glass och kaffe på deras uteservering. Det är de bästa med stan här, att alla uteserveringar fortfarande är kvar. Det blir ju tusen gånger mysigare då! Innan vi begav oss hemåt gick vi och strosade lite i alla affärer. Tyckte att vi var värda lite shopping men kom på att vi i alla fall kan ha jobbat en dag innan vi börjar unna oss saker ;)

2012-11-07

Ungefär såhär glad är jag just nu! Blev ju lite besviken när resan sabbade jobben på bikbok, eftersom de behövde mest hjälp i jul och vid mellandagsrean, vilket man förstår.. Och eftersom jag hade haft det på känn var det bara att bita ihop. Då cheferna ändå var så trevliga och positiva har jag i alla fall bestämt mig för att höra av mig till dom i början av januari och kolla om det finns någon möjlighet att söka jobb på nytt då. 
 
Men i alla fall.. Johanna och jag fick tips (tack emilia!!) om att jobba på dagis, och då vi båda tidigare gjort det, kände vi att det kanske var något för oss. Så idag var vi på arbetsintervju och det gick finfint, så vi skrev under kontrakten och så var vi anställda! :)
 
Det är ingen fast antällning, dvs inga garanterade timmar. Men vi blir inringda när det behövs vikarier, och så som hon förklarade det behövs det i princip flera dagar i veckan. Så nu är det bara att ställa klockan imorgonbitti och se om man behöver rycka in för jobb!
 
Detta jobb var perfekt när det gäller resan, eftersom man inte har någon uppsägningstid. Man skriver bara om man vill jobba eller inte när de hör av sig. Ska i alla fall ta varenda liten chans att jobba nu innan vi åker! Hoppas ångesten kan lägga sig nu så att man kan börja andas ut.
 
Angående resan så är det exakt en månad tills vi sitter på planet påväg till Thailand!!!
Allting känns så jäkla bra rent ut sagt

2012-11-06

Godkväll mina vänner. Idag har det snöat här i Oslo. Marken blev snötäckt men försvann lika fort som den kom av allt blask. Johanna och jag sökte upp vart det är vi ska på arbetsintervju imorgon. Gick igenom stan, trotsade shoppingförbudet och slog oss ner på en uteservering med varsin latte. Fortsatte pratet om livets alla bra och dåliga minnen tills vi nästintill frös ihjäl och började vandra hemåt. 
 
Nu har vi precis ätit korvstroganoff och ris, och ska tillbringa resten av kvällen med Pelle Svanslös och våra sambosar ♥

.........

Haha åt första bilden.. Men tänkte bara visa er med lite halvkassa mobilbilder hur jag har sett ut idag. Jeans, mobilväska och halsduk från gina tricot, lurvig tröja från bikbok, jacka från HM, väska från cubus och skor från din sko. 

2012-11-05

 
Hejhejhej :) I förmiddags tog Johanna och jag en lång powerwalk till en stadsdel vi inte har varit i förut. Satte oss i en park och drack flera koppar kaffe ur termosen vi hade med oss. Hade en jättebra start på dagen bland alla höstlöv som prydde varenda liten stig i parken. När vi kom hem gjorde vi frukost innan vi begav oss ut på stan och delade ut lite cvn! 
 
På onsdag ska vi på arbetsintervju för barnehage, så vi håller tummarna för att det går bra :) Nu blir det pasta carbonara, och är så jäkla hungrig så vi hörs sen!

...

Såhär känner jag just nu. Hade gärna suttit i vårat kök i lilla Kalmar och ätit mammas wok. Min mage skriker efter mat, sötsaker och allt annat som man kan stoppa i munnen. Ska försöka träna bort mitt sötsug.. Men det får bli en annan kväll, för ikväll ska vi kolla solsidan och äta chips ;)

2012-11-04

Johanna och jag tog oss en powerwalk till Operahuset för att ha gjort något vettigt idag. Satt och pratade om livet och hur lyckligt lottade vi är som just nu befinner oss i en storstad med så fina vänner, innan det började dugga och vi började promenaden hem igen. Det börjar bli mörkt tidigt om eftermiddagarna här i Oslo. Men när varenda gatlykta är tänd kan man inte säga något annat än att det är ganska mysigt. 

BATMAN

Sjuk kväll igår som började här, spårade i ett hus på Frogner och avslutades återigen här hemma efter en lång promenad och koppnudlar. Nu har vi ätit lunch och ska fortsätta spendera dagen i soffan med tusentals filmer.
 

HALLOWEEN

Kom precis hem från stan, där vi irrade runt i sista sekund för att hitta någon slags utklädnad tills ikväll. Vi ska nämligen på halloweenfest ikväll!! Så jäkla kul :) Ska börja här i lägenheten, så ska vi troligtvis vidare till en lite större fest i Frogner sen. Ville ju inte lägga så mycket pengar på utklädnad, men hittade batmanmasker inne på BR så det är i alla fall något! Kanske hinner komma med en bild på oss när vi är fixade och klara, annars får jag önska er en bra lördag så hörs vi imorgon. Puss 
 

2012-11-03

Igårkväll lagade Felicia och Milla fläskfile, potatis och rödlök i stekpanna som vi åt till middag. Blev jättegott! Senare lyxade vi till det ännu mer med popcorn framför teven. Vi började kolla på en ny serie som går på svt.
 
Portkod 1321, någon som har sett den? Handlar hur som helst om två tjejer som går på samma skola. A-Agnes och ADHD-Steph. Då rivalernas föräldrar börjar dejta tvingas de spendera en hel sommar tillsammans i en lägenhet i Stockholms innerstad. Det ser ut att bli en helvetes sommar, men efterhand börjar saker och ting förändras.
 
Det fanns fyra avsnitt uppe som vi kunde se, och tydligen kommer det bara ett avsnitt/vecka som bara är på tio minuter. Så vi får helt enkelt vänta tills på tisdag för att se tio minuter haha. Känns lite drygt men den var ju så bra så det är bara att sitta bänkade när det nya släpps!

PUMPATÄVLING

Godmorgon! Ja ni hörde rätt, vi har faktiskt sovit tills nu. Hemma hade det ju inte varit någon som blivit förvånad, men sedan vi kom till Norge har vi försökt komma upp vid nio varje dag för att komma in i rutinerna. Men idag när det är helg tog vi en välförtjänt sovmorgon! Igår eftermiddag sprang Johanna och jag och köpte två små pumpor som vi överraskade tjejerna med. Självklart skulle det hållas en pumpatävling senare på kvällen.
 
 
Det var team Johanna & Filippa mot team Felicia & Amilia. Och ja vad ska man säga? Ni på facebook som har röstat på nummer två, måste ha gjort det endast för att ni tyckte synd om oss ;) haha vi råkade ju nämligen skära av halva munnen, ögat och skallen..Med andra ord vann Felicia och Amilia ganska överlägset. Vi satte ut båda pumporna med varsitt ljus på balkongen, så nu har även vi lite halloweenstämning här i vår Oslolya. Riktigt kul var det i alla fall! 

PANNKAKSKALAS

Jag och Johanna lagade pannkakor till senlunch förut tills Felicia och Amilia kom hem. Lite gott måste man ju få unna sig! Men än så länge kan jag inte påstå att vi snålar så mycket.. Har ju hela kylskåpet fullt med mat!
 
Äntligen funkar min mobil igen, så jag får hoppas att den andra tjejen från bikbok ringer upp.. Och vet ni vad vi ska göra nu? Vi ska ha pumpatävling ;) haha såg ju hur alla andra firade halloween hemma så var ju tvungna att mysa till det vi med. Så lovar ett resultat här senare! Ha en bra start på helgen ♥

2012-11-02


Johanna var snäll och fotade mig på balkongen, där även min lilla resväska bor efter att inte ha fått plats i lägenheten.. Såhär ser jag ut idag. Jeans och transparent vit blus från gina. Vinröd tröja från bikbok (var ju tvungen att bära något därifrån ;) haha). Jacka och halsband från HM. Till detta dr martens och halsduk!! Tråkigt väder här idag igen. Men vad gör det, när det är fredag och man kan sitta inne och ha myskväll. Puss

JOBBINTERVJU BIKBOK

 
Hej på er! Har varit hemma ett tag med Johanna nu efter att ha varit på arbetsintervju för bikbok. Var jättenervös så började stamma i början haha, men annars gick det faktiskt ganska bra! Fick en jättebra nyhet med :) Mitt i intervjun säger den ena norska tjejen att dom hade hört att jag skulle på en till bikbokintervju för en annan butik. Jag blev helt paff då jag inte hade hört något själv, men då jag inte har haft någon service på mobilen varken igår eller idag slog tanken mig att dom kanske hade ringt. Och det var precis det hon hade gjort, men inte fått tag på mig..
 
Pappa ringde telenor igår och de skulle förhoppningsvis ha fixat mobilen tills idag, så jag får hoppas på det så att jag inte går miste om denhär chansen. På tisdag var arbetsintervjun i alla fall, så det är bara att ladda om batterierna! Hade så gärna velat ha dethär jobbet alltså, hoppas hoppas hoppas att jag gjorde ett bra inttryck. 

2012-11-01

Hej på er :) Idag har vi varit på bemanningsföretagen Adecco och Manpower. Men det var tyvärr inte till någon större hjälp.. De sa mest att vi skulle vara aktiva på deras hemsida och därifrån söka och förhoppningvis få jobb. Vi hade ju hoppats på att de kunde hjälpa oss lite mer! Menmen så är det. 
 
Imorgon ska jag i alla fall på min första norska arbetsintervju, på inte mindre än Bikbok. Ska bli så jäkla kul!!! Men är lite nervös såklart. Vet dock inte hur jag ska framlägga att jag inte kan jobba på hela december då Måns och jag ska till Thailand. Förstår ju att det är en jäkla nackdel, och att man hellre väljer någon som kan jobba i jul då det är som mest att göra. Men dethär visste jag ju från första början när jag flyttade hit, så jag ska i alla fall göra mitt bästa imorgon! 
 
Har knappt några bilder på denhär datorn, men slänger in en bild från förra sommaren. Vill ha fin hy och vara solbränd igen! Puss

RSS 2.0