FUCKING ÅMÅL

Nu ska vi kolla på Fucking Åmål! Har inte sett den på hundra år känns det som, nä men i alla fall inte sen jag gick i sexan-sjuan. Hoppas den väcker lite nostalgi!

MIRAKELKUR...

Kaotisk dag idag. Skulle ju åkt ut till ett köpcentrum för att söka jobb, men då mina utslag bara blev värre och värre valde jag att istället uppsöka ett sjukhus. Satt i ett väntrum i en och en halv timma innan det var min tur, och när jag väl kommer fram säger hon att det är sådan extrem väntetid på just läkarna att hon ber mig ta en buss ut till ett annat sjukhus, Så jag följde hennes anvisningar och satte mig lite lagom vilsen på en buss till ingenstans. Kom till slut till ett köpcentrum där det fanns en vårdcentral. Där fick jag vänta ytterligare några timmar innan jag fick prata med en jättesnäll läkare. 
 
Han trodde att mina exsem berodde på att jag ända sedan barnsben har haft böjvecksexsem, och att väderomslagen påverkade nu när vintern börjar komma. Så jag fick en stark hydrokortisonsalva, en burk tabletter och en till salva som jag ska testa nu redan ikväll. Det var inget billigt kalas kan jag lova, men får helt enkelt hoppas på att det är värt det! 
 
 
Tack snälla till er två som gav mig tips om små kurer :) Puss

2012-10-31

Godmorgon på er!! Vi ska snart fixa i ordning oss för att ta spårvagnen ut till ett köpcentrum och fortsätta jobbsökandet. Idag är det skittråkigt väder här i Oslo, har snöat inatt igen och är allmänt grått och trist..
 
Under resan till Oslo, fick jag jättemycket exsem i ansiktet. Trodde först att det var en allergisk chock då det sved och kliade, och sedan dess har det bara blivit värre och värre. Brukar annars ha lite fet hy, men nu är den så torr att det gör ont bara av att göra en grimas. 
 
Hade en liknande period förra hösten/vintern då min hud blev uttorkad. Så vi kom fram till att det måste ha att göra med kylan och väderomslagen. Hatar ju vintern så det vore ju inte så konstigt.. 
 
Gick i alla fall till apoteket igår och bad om lite rådgivning. Köpte med mig en liten ansiktskräm som hon trodde skulle passa just mina problem. Har överproducerat den, men har fortfarande inte märkt någon skillnad..
 
Så jag frågar helt enkelt er! Är det någon av er som har något så kallat skönhetstips som man kan göra hemma? Sprang ner till affären i morse och köpte mig en avocado efter att ha läst det på en blogg haha. Dock var den för hård för att mosa och göra ansiktsmask på, så jag ska köpa mig en idag på HM. Känner mig så ofräsch och osäker när man ska söka jobb..Så snälla kom med alla tips ni kan, jag behöver verkligen er hjälp. Puss

MY BLOMQUIST

Förresten är det någon som läser My Blomquist blogg? Hon bor ju här i Oslo nu och jobbar på Gina tricot. Så idag när Johanna och jag skulle söka jobb stötte vi på henne i en av butikerna! Kände dock knappt igen att det var hon, men kändes lite konstigt att se henne i verkligheten när man är van att se henne på en skärm. Livet som bloggstalker ;)

2012-10-30

Hejhej :) Idag har tiden bara runnit iväg. Vi klev upp runt nio och åt en god frukost innan vi fixade i ordning alla cv och intyg innan vi delade upp oss två och två för att söka jobb på stan.Jag och Johanna började tillsammans, och kom efterhand in ganska bra i jobbsökandet.
 
Lämnade största del till klädaffärer, men pratade med en tjej som jobbade på Gina och sa att de fick in 10 svenska cvn om dagen.. Så affärerna mitt i cemtrum kanske inte är så stor risk att man får jobb i. Menmen, man ska aldrig säga aldrig! Riktigt trevliga chefer och arbetare har vi mött på i alla fall, så det är positivt :)
 
Imorgon ska vi ut till en köpcentrum utanför stan och söka ännu fler jobb! Kämpa kämpa kämpa

NARNIA

Mycket matinfo här nu haha, kanske borde starta en matblogg nu när jag ändå inte har så mycket annat att blogga om? ;) Vi åt i alla fall precis pizzabullar som Felicia hade med sig och har proppat hela frysen med. Underbart säger jag! Blir kvällsmat hela veckan..
 
För övrigt så växer vi snart fast i våra fåtöljer i vardagsrummet haha, förutom det så äger våra tv-kanaler. Just nu kollar vi på Narnia som visas på Viasat film.
 
På tal om matblogg, har ni några förslag på vad man kan blogga om? Kom med tips och önskemål på vad ni vill se, för just nu är det väl ingen sådär jättekvalité på bloggen. Sov så gott med er :)

OSLO

Godkväll! Efter några timmar på stan där vi utredde lite ärenden och vimsade bort oss bland Oslos gator promenderade vi tillbaka till lägenheten där det bjöds på stuvade makaroner och falukorv som Johanna och Amilia gjorde. Vi har gjort matschema nu som hänger uppe på kylskåpet ;) i brist på annat liksom.. Nä men vi har trots allt sökt en del jobb via internet idag. 
 
Imorgon ska vi försöka boka ett möte med bemanningsföretagen och dela ut cv på stan. Även fast det bara har gått två dagar vill man så gärna ha ett jobb så att man kan börja andas ut.. Men vi kämpar på!
 
Bjuder på en bild från studenten. Då hade man allt ingen framtidsoro, vilken helt oslagbar dag.
 

2012-10-29

Godmorgon! Vi ställde klockan på nio idag för att komma in rätt rytm. När vi kollade ut såg vi den första snön som hade kommit även hit till Oslo. Usch nu är verkligen vintern påväg på riktigt. Som tur är är det drygt en månad tills vi åker till Thailand vilket gör mig på lite bättre humör :) Nu sitter vi i alla fall här med varsin dator och söker runt på lite bemanningsföretag, kontorer etc som vi ska besöka idag. Hoppas ni får en bra dag så hörs vi sen! Kram

2012-10-28

Tyvärr har jag bara mobilbilder att bjuda på då jag inte tog med mig någon kamera. Men som tur är har Felicia med sig sin systemkamera så förhoppningsvis kan det bli lite bättre på bildfronten. Eftersom tre av oss bloggar så får vi hjälpas åt att ta lite outfitbilder ;) 
 
Imorgon börjar allvaret. Vi ska ner till stan och fixa allt som behövs med norsk personnummer, kontantkort, bankkort och allt dedär.. Och på tisdag har vi bestämt oss för att söka jobb och dela ut cvn. Är faktiskt riktigt motiverad att kämpa för att få ett jobb så snabbt som möjligt. Vore så skönt att ha en fast inkomst när det går en hel del utgifter.. Men med lite tålamod löser sig det med förhoppningsvis :)
 
Nu sitter vi i vardagsrummet med varsin dator i knäet. Inväntar solsidan och våra pannacotta som står i kylen. Kan nog bli en bra kväll dethär med!

2012-10-28

Hejhejhej, här kommer första livstecknet från Oslo! Hoppas det är bra med er :) Resan hit tog drygt 7 timmar, och precis innan vi åkte över gränsen stannade vi på ett sort varuhus och storhandlade. Så nu har vi mat förhoppningsvis några veckor framöver! 
 
När vi kom fram blev vi väl bemötta av Johanna och Felicia som redan varit ett dygn i lägenheten. Det är en ganska stor tvåa, med två balkonger så den passar oss perfekt. Ligger tio minuter gångavstånd från centrum och är så jäkla fin att allting är över våra förväntningar. Vi packade upp alla grejer och gjorde i ordning innan vi ställde oss i köket och lagade tacos. 
 
På kvällen bjöd vi över bröderna Wennberg och Gotte på inflyttningsfest, och senare framåt kvällen trillade lite mer folk in. Var ju tvungna att fira att vi blivit nyblivna sambosar i egen lägenhet!
 
Bjuder på två bilder på vardagsrummet i lägenheten. Trivs som fisken i vattnet här redan ♥
 

2012-10-26

Hej på er :) Förlåt för lite halvkass uppdatering, men som ni säkert har förståelse för har jag fullt upp med packning och alla grejer som ska fixas innan flytten. Har redan skickat iväg en väska med Amilia, så jag slipper ta två på tåget ikväll. Ska nämligen sova hos henne i Emmaboda eftersom vi börjar vår lilla resa redan klockan sex imorgonbitti. Johanna och Felicia åkte med en bil redan idag, så dom är nog framme nu skulle jag tro. Kan knappt förstå att det verkligen är nu vi ska flytta. Massor av blandade känslor! Är så otroligt spänd och förväntansfull samtidigt som jag har lite ångest och oro över att lämna alla underbara här hemma. 
 
Var och hämtade ett intyg från mitt jobb förut. Mina chefer hade skrivit ihop några rader om mina arbetsuppgifter och vilka perioder jag hade jobbat där. Blev nästan rörd över hur fina ord de hade beskrivit mig som kassörska! Blev så jäkla glad :)
 
Hade myskväll med Måns igår. Vi köpte med oss Subway och godis som vi åt under tiden som vi pussades var och varannan minut. Minns precis när vi hade börjat träffa varandra och vi var ifrån varandra tre veckor. Gick runt i hans gråa munktröja varje kväll i Barcelona. Den luktade ju så gott ♥
 
Jag saknar honom redan, men försöker intala mig själv att vi kanske behöver komma iväg från varandra lite. Ibland kan det ju faktiskt vara bra att sakna varandra. Dessutom har vi ju en underbar semester i Thailand att se fram emot, så väntar man på något gott väntar man aldrig för länge. Älskar dig mitt hjärta

OSLO PACKNING...

Lite så känner jag just nu. Det ligger kläder, skor, toalettartiklar, handdukar, lakan och en jäkla massa annan skit över hela golvet i mitt rum. Med andra ord så har packningen inför Oslo verkligen börjat på fullaste allvar. Det känns inte alls bra. Men så fort hela mitt lilla liv har packats ner i mina två väskor kommer jag kunna andas igen. Hoppas innerligt att man får ett jobb där man har arbetskläder, istället för att bära sina egna. Kommer ju bli så förbannat mycket tvätt annars!! Och klädproblem dessutom.. 
 
Och skorna är nog det värsta! Vi har kommit överens om att man max får ha med sig 5 par skor, (inklusive löpardojjor) så för att bestämma mig får jag väl börja köra ole dole doff...

2012-10-24

Frukosten inklusive lunch idag hehe. Mötte upp Isac, Lucas och Malin för en fika i stan. Våffla och kaffe  slank ner i magen, innan vi blev mätta och belåtna. Ringt lite samtal angående jobb och börjat packa till Oslo med. Ska jag verkligen få plats med mitt liv 4 månader framöver i min lilla rullväska? Första jag packade ner var i alla fall min one piece, då är kvällarna räddade i alla fall ♥

WHAT TO DO, WHEN I HAVE YOU

 
Ikväll ska Måns och jag följa med familjen och några andra familjer på Schtunk på Kalmar teater. Det är tre clowner som teatrar och spexar med publiken. Har sett dom två gånger tidigare och då var det faktiskt ganska roligt, så vi hoppas de blir detsamma ikväll!
 
För övrigt är jag sugen på en förändring med mitt slitna och livlösa hår.. Antingen färga mörkbrunt, mycket blondare eller klippa en bra bit. Haha lite olika funderingar, och kommer säkert bli blonda slingor som vanligt, men något måste i alla fall göras. Kram till er

BUT WE NEED PILLS TO SLEEP AT NIGHT

 
Lite såhär jag spenderar mina dagar. Har blivit bosatt framför symaskinen igen. Det har verkligen sina perioder, men de gånger jag tar upp syandet kan jag verkligen inte dra mig därifrån. En hallonsmoothie och laxknäcke har jag i alla fall hunnit trycka i mig. Njuter till fullo varje gång jag äter pappas gravade lax alltså, skulle kunna leva på den i hundra år. 
 
Tagit fram resväska till Norge har jag gjort också. Men packningen ligger ostörd kvar i garderoben. Tror inte riktigt jag har insett att vi faktiskt flyttar hemifrån om tre dagar. Kanske borde fokusera lite mer på det..

2012-10-23

Hallihallå. Innan jag somnade igår kväll lovade jag mig själv att ut och springa imorse. Men när jag vaknade (dessutom två timmar för sent) och vädret var grått och trist beslöt jag mig för att stanna inne. 
I sådana lägen är det tur att man har ett litet minigym i källaren. Annars blir det ju lätt att träningen inte blir av över huvud taget! Jag är ganska lat av mig, men när jag väl har bestämt mig för något blir det oftast så. 
 
Så jag gick ner i källaren och började 15 minuter med mage och armar. Avslutade sedan med en mil på spinningcykeln! Tänkte ge upp efter halva då svetten rann över hela mig haha, men med bra musik i bakgrunden tvingade jag mig igenom de sista 5 km också. Hade nästan glömt hur jobbigt det är med spinning, men nu är jag stolt och framförallt helt slut!
 

THOSE SUMMERDAYS

Här var man allt lycklig. Sommar i Skåne tillsammans med malin och tre sprudlande gymnasieår framför oss. Drack öl, åt brieostkex, lyssnade på we are the people och badade näck till solnedgången hade försvunnit långt bakom Kullaberg. Näst sista året i farmor och farfars sommarstuga var det också. Saknar det.

2012-10-22

Hade en riktigt rolig kväll i lördags! Dansade och umgicks med finaste vännerna tills klockan blev allt för mycket. Käkade panpizza i Amilias kök, spottade tuggummi i Isacs hår och somnade på en bäddsoffa intill ett kallt fönster med 3 andra idioter. Helt klart en av de bättre kvällarna :)
 
Sliten och dan hängde jag med mamma och pappa på fotboll dagen efter. Kalmar förlorade dock med 1-2 mot Malmö som var det bättre laget. Tråkigt men sant, måns fick i alla fall spela 60 minuter.
På kvällen åt vi en av alla mina favoriträtter här hemma, gott var det i alla fall. Innan solsidan började cyklade jag hem till hjärtat mitt. Kollade walk in dead och somnade i bästa famnen, precis som det ska vara ♥

2012-10-20

Godkväll på er :) Nu ska jag slänga i mig något käk innan jag möter upp några vänner och tar bussen till Köpingsvik. Där ska vi nämligen ha lite avskedsfest för oss som flyttar till Oslo på fredag, i Amilias sommarstuga. Mådde inte så bra innan men nu har jag piggnat till och ser fram emot en bra kväll! Hoppas ni med får det :) så ska uppdateringen förhoppningsvis bli lite bättre imorgon. Kram
 

2012-10-19

Hejhej :) Sitter här i köket och förbereder lite lunch. Blev inringd till jobbet tidigare i veckan så ska jobba nu vid kvart över ett. Ska dessutom jobba 8 timmar, vilket jag aldrig har gjort på Bremerlyckan. Brukar vanligtvis bara jobba fyra timmar, men detta går säkert bra! Slutar kvar över nio och landar nog hemma hos Måns för fredagsmys efter det. Så jag får helt enkelt önska er en bra start på den kommande helgen :) Puss
 

SÅ LÄNGE DET FINNS STJÄRNOR ÖVER OSS SOM ORKAR SLÅ

Godkväll! Idag har inte mycket blivit gjort.. Mest tagit några powernaps och ätit nudlar. Men tvingade iväg mig själv till träningen i alla fall! Så nu ligger jag utslagen i soffan och kollar igenom alla bilder från balen. Åh vad jag saknar den dagen! Förutom studenten så var det helt klart en av de bästa dagarna i mitt liv. Så underbar rakt igenom med mina finaste vänner och pojkvän. Solen skén, vi var fina, fulla och vi hade den bästa veckan framför oss.
 
Men nu har vi kommit en steg längre i livet och det är dags för nya utmaningar. Men ibland behöver man kolla tillbaka på alla minnesvärda dagar som har fått en att må så jäkla bra. ♥
 
Haha angående bilden så hittade jag den nu bland hundratals. Den stack väl ut lite om man säger så ;) 

2012-10-18

Lite såhär känner jag idag. Sängen, mina duntofflor och Bon Iver är det mesta som lockar faktiskt. Igår firade vi Tove som även hon fyllt den meningslösa åldern 19. Men fint hade hon gjort det med bål och tårtor för att sätta lite guldkant på att man faktiskt bara fyller år en gång om året. Så där hade vi det trevligt ett bra tag innan vi fick skjuts in till KM där vi drack rosa pantern och mötte på lite annat folk. Jag var danssugen och ville till Harrys men vi slutade på Olearys till sist i alla fall så det blev ganska lugnt. När klockan slagit två tog jag, johanna och felicia en taxi hem till mig och avslutade kvällen med nattmackor i mitt kök. Fina är dom i alla fall och tack till tove som var värd för kvällen. ♥

2012-10-17

Hej på er :) Kom precis hem från Måns där vi började dagen med nybakta frallor från danskan, kaffe och chokladbollar. Mitt under den kaotiska Sverigematchen sprang jag nämligen bort till Maxims (enda stället i Kalmar som har öppet till elva en tisdag..) och köpte ingredienser till chokladbollar. Så mitt i mitt chokladbollrullande kom den magiska upphämtningen från Sverige som ledde till ett 4-4 slutresultat, vilket inte en enda svensk medborgare, vare sig fotbollsintresserad eller ej kan ha missat! Stort var det i alla fall!
 
Nu har jag egentligen inte tid att sitta här. Kom precis ut ur duschen och ska hinna klä på mig, sminka mig, sy upp 6 par jeans och rensa ur lite kläder och skor som mamma ska skänka bort. Och detta ska jag göra på en timme!! För vid tre ska jag möta upp fina flickorna ovan i stan för att handla present till Tove. Det är nu den tidsoptimistiska filippa kommer fram va? Tror nog det.. Puss

I DON'T WANNA MISS A THING

 
Nu ska jag ta på mig lite varmare kläder, innan Måns och hans pappa kommer och hämtar upp mig så ska vi åka ut till Arenan och kolla när Sveriges U21 kvalar till EM mot Italien. Kan bli spännande, men förbaskat kallt. Sover nog hos Måns för att få tillbaka kroppsvärmen efter matchen! Puss

2012-10-16

Hejhej :) Ställde klockan på nio imorse för att försöka komma in i lite rytmer och inte sova mer än jag faktiskt behöver! Men det gick ju bra, måste ha stängt av alarmet i sömnen och vaknade när klockan var kvart över tio till slut i alla fall.. Menmen bara upp och hoppa och ställa sig i duschen!
 
Har lite krisit med pengar så har fållat upp jeans till pappa hela förmiddagen haha.. Vilket betyder att jag har råd att fira Toves födelsedag imorgon ;) bra va? Lever lite över mina inkomster nu för tillfället, och det måste genast ändras innan Oslo-flytten!
 
Åkte ner till stan och mötte upp malin. Kikade på lite höstfina grejer som kommit in i butikerna och tog en fika.

WE FOUND EACH OTHER IN THE DARK

Lite kvällsinspiration skulle man väl kunna kalla det. Eller natt för de som är uppe länge. Nu säger i alla fall jag och min snörvliga näsa godnatt

2012-10-15

Kan man älska en stol? I sånna fall gör jag det. Min nya skönhet fick jag av mamma och pappa i helgen och är i plexiglas. Finns att köpa på Ikea.

THAILAND

Fick en fråga från en Linnéa, som undrade om Måns och jag skulle till Thailand och om det har varit bestämt länge. Får först och främst börja med och tacka för de värmande orden angående bloggen, sånt gör mig alltid glad :) Sen för att svara på frågan..
 
Ja, ni som följer mig på instagram såg säkert igår att Måns och jag bokade resan till Thailand, som vi funderat på länge. Vi var ju i Phuket, en vecka över jul förra året. Än kan jag knappt smälta att jag fick den resan som julklapp av honom. Hade nog bästa veckan i mitt liv där nere, helt obeskrivligt bra man kan ha det utomlands med den man älskar.
 
Hans föräldrar åker till Thailand varje år, och förra året var det lite svårt att få ihop det, men i år bestämde vi oss för att följa med. Så den sjunde december går flyget från Köpenhamn till Bangkok. Sedan ska vi vidare till Koh Samet där vi ska stanna en vecka, och slutligen till Koh Chang för att fortsätta semestern i två veckor till.
 
När vi är där kommer även Måns syster och hennes kille + hans mostrar med familjer ner, så jag tror det kan bli riktigt kul! Hade från början lite tankar på att stanna kvar i Thailand och möta upp mina killkompisar Isac, Lucas med flera som då är där nere och backpackar. Men det blev lite svårt att få ihop det med tid och pengar till hyran i Norge som måste betalas medan jag är iväg, så de planerna las ner. Men inga deppiga huvuden för det, jag ser verkligen fram emot denhär resan och att komma iväg från detta ruskväder hösten/vintern har att erbjuda här hemma.
 
Vi kommer hem den 28e december igen, så då ska jag troligtvis tillbaka till Oslo för att fira nyår med mina tjejer! Nu hoppas jag att du fick svar på frågan :) Kram

HAPPINESS

Hej på er :) Igår hade månsi och jag återigen en jättemysig dag. Käkade på thai silk, spenderade slötid med en fika på Waynes och gick på bio. Fick äntligen se TED, och jag älskade den. Så himla rolig och mysig film på samma gång. Avtog lite i mitten men levde upp till alla förväntningar, helt klart!
 
Efter filmen gick vi hem till honom, kollade solsidan och bokade resa. Idag har jag bara kurerat mig med te, tända ljus och tv-tittande. Bortsett från att jag har åkt på någon jäkla förkylning, kan jag faktiskt inte må bättre just nu.

PERFECT TEE

Nu sticker jag till jobbet, där jag kommer spendera resten av min lördag. Jobb 15-21 och sedan en lugn hemmakväll. Om det inte blir som förra lördagen då det blev en spontan utgång ;) Men känner mig lite krasslig så ska nog hem och bädda ner mig. Hoppas ni mår bra och att ni får en bra lördag!!
 
På bilden ser ni en ny t-shirt jag köpte inne på Gina i Växjö. Letade exakt efter en bas t-shirt i plommon och den hittade den i ginas perfect tee kollektion. Hur skön som helst, 149 kr

FIFTY SHADES OF GREY

Här är boken jag köpte häromdagen! Det är ju en omtalad sexroman, haha men jag har hört så mycket gott om den så kände mig tvungen att läsa den. Har dock inte börjat, men får väl uppdatera er efter hand. Någon som har läst den?

2012-10-13

Godmorgon! Konstigt hur man tappa dagarna som arbetslös. Känns mest som att det är helg hela veckan, men lite tråkigare helg då förstås. Dagarna går, och det är väl tur det så att vi snart kommer iväg på vår lilla Oslotripp. I förrgår kom i alla fall Agnes hit efter sitt jobb så fikade vi i några timmar, tänk att vi känt varandra i 19 år nu, helt otroligt om man tänker efter faktiskt!
 
Igår var måns ledig, så vi passade på att ta vara på dagen till fullo. Började i svampskogen där inte en jävla kantarell hittades. Andra gången vi är ute utan att hitta något, så mitt tålamod är väl inte det bästa. Jag älskar att plocka svamp, men då gäller det ju förstås att man hittar någon..
 
Därefter åkte vi ut till golfbanan för att slå lite på rangen, handlade på maxi innan vi till sist landade hemma hos mig med några koppar kaffe. Resten av kvällen bestod av fotbollstittande, x-factor och tacos med familjen :) Mysig fredag!

2012-10-11

Idag har varit en inte göra någonting dag. Började i alla fall dagen med en god frukost av mammas hemmagjorda musli och frusna hallon. Solen lockade ut mig på en 2 timmars lång powerwalk, vilket var riktigt skönt! Passade på att gå in till stan och köpa mig en bok också, vet bara inte om jag ska kasta mig i den direkt eller om jag möjligtvis ska ha med den till Thailand. En bra bok är ju ett måste på semestern :) Vi får se hur det blir med den saken.

2012-10-10

Hade bestämt mig för att gå upp tidigt och ta vara på dagen men så blev det med de.. Vaknade först vid sju av byggarbetarnas liv men somnade sedan om i några timmar till. När jag väl klev upp åt jag en god frukost bestående av wasa knäcke, bonjour vitlöksost och avocado + filmjölk med äpple och kanel, himmelsk gott båda två.
 
Efter frukosten begav jag mig ut på en powerwalk! Vi tränar bara två gånger i veckan med fotbollen nu, så det kryper i benen av energi som måste göras av på ett eller annat sätt. Är för en gång skull sugen på att skaffa gymkort eller liknande, vi får se hur det blir med den saken i Norge :)
 
Gick förbi körskolan med en chokladask som tack för hjälpen, och kom på att mitt körkort faktiskt firar en månad idag ;) Runt tvåtiden kom Åse förbi för lite käk och prat. Alltid lika mysigt att träffa henne ♥

NORGEFLYTT

Bjuder på en bild på mina kommande sambosar ♥ Idag har vi käkat den italienska pastasalladen på 4kök, såklart! Planerat Oslo, och druckit några koppar kaffe för mycket. Men mysig dag har det varit, och nu börjar det faktiskt sakta men säkert närma sig avfärd. Men innan dess ska några svåra beslut tas angående resplaner i vinter och med den veliga person jag är lär det inte bli lätt. Men det ska gå!
 

SOMETIMES I WISH I WAS YOU

Måste hylla er som är inne här varenda dag, klart man blir glad när man ser att statistiken går uppåt :) Har ni några frågor, tveka inte på att fråga, jag svarar mer än gärna.
 
Fick två frågor där en löd om Måns och mig, och om vi bor tillsammans? -Nej det gör vi inte. Vi är särbos ;) Jag bor fortfarande hemma, men eftersom han har lägenhet i stan blir det att jag sover där lite titt som tätt. Om du hade frågat måns hade han sagt att jag bodde där haha..
 
 En annan fråga var vart jag jobbar? -Jag jobbar som kassörska på Handlarn, en liten matbutik på Bremerlyckan.
 
Jag läser själv massvis med bloggar, och är självklart lite nyfiken på vilka ni är! Så kommentera och berätta vem du är, känner vi varandra? eller kanske inte? Har du själv blogg, eller något bloggtips? Eller skriv bara något som gör en glad en mörk oktoberkväll som denna :) Kram till er

2012-10-09

Lite såhär är jag idag.

LACK

Rotade fram dessa ur skogarderoben. Köpta för en tjuga i våras tror jag?  Ganska goa ändå, kanske borde inviga dom nu när det är tusen grader för kallt.
 

201210-08

Hej på er :) Efter ff matchen igår åkte jag och jobbade några timmar. Ska försöka jobba så fort de behöver hjälp nu innan vi drar till norge, så att jag gör något vettigt om dagarna! Efter jobbet mötte jag upp Måns så gick vi till videoaffären och hyrde film och köpte chips. Fan för mig, äter så mycket skit.. Funderar starkt på att försöka bli lite nyttigare, men frågan är hur länge jag skulle klara det? Aja kanske värt ett försök i alla fall.
 
Idag kom Petra, Måns mamma till lägenheten ganska tidigt, hon var ledig från jobbet så storstädning stod på schemat! Vi dammsög, rengjorde, putsade och allt  dedär i flera timmar innan vi gick till Panorama där Måns bjöd på lunch :) Åt pasta med broccoli och bacon vilket var jättegott!
 
Nu är jag hemma och ska ha slötid att lyssna på musik och läsa bloggar innan träningen om en timme. Puss

2012-10-07

Blev deprimerad på jobbet av alla kunder som kom festglada in och köpte tobak. Och där satt jag en lördagkväll och drack hallonsmoothie. Men så fort klockan slog nio stängde jag igen butiken och satte mig på cykeln i raserfart hem. En halvtimma senare var jag hos malin och fixade mig och för att sedan landa på vår näst sista destination, förfest en gata bort. Rinkabyholmkillarna och vi körde lekar och drack några för många shots. Tog taxi till Palace, där jag hade så jävla kul!! Minns inte när jag var där senast, men kommer definitivt gå dit några fler gånger så länge jag är kvar i Kalmar. Dansade tills vi svettades sönder och avslutade med varma mackor i malins kök. Lyfter på hatten för en underbar kväll!

2012-10-06

Godmorgon på er :) Igår hade vi en riktig myskväll här hemma. Åt ost och kex till magen vek sig dubbel och kollade fredagsfinalen av X-factor. Trots att jag kollar varje gång jag kan, tycker jag att X-factor är lite misslyckat. Eller är det jag som är så pass tondöv att jag alltid anser att de väljer bort/röstar ut de bästa personerna. Kan definitivt vara så!
 
Färskade även upp minnet med lite härliga solsidan avsnitt. Säsong 3 har ju premiär imorgon!!!! Som man har längtat haha. Mysig kväll med fina vänner var det i alla fall. Idag har jag hunnit städa rummet och byta lakan i min säng, kommer sova som prinsessan på ärten ikväll. Nybäddat är ju bland det bästa som finns!
 
Menmen slutpratat om min säng.. Ska slänga i mig lite mat och innan jag drar iväg till jobbet! Jobbar från 15-21 så vi kanske hörs senare ikväll annars får ni ha en bra lördag :) Kram

HM DIVIDED

Klänning jag köpte i somras på HM divided. Ljuset på bilden gjorde inte klänningen rättvisa så var tvungen att redigera den lite! Den är mer åt den plommonfärgade hållet. 199 tror jag
 
 

2012-10-05

Gårdagen spenderade jag i köket för mitt livs första bullbak! Tror inte det var någon som missade att det var kanelbullens dag igår! Säga vad man vill om påhittade dagar, men jag passade på att gotta mig så som många andra :) Tränade i spöregn så att komma hem till en varm och skön dusch var mer än omtyckt. Måns anlände för enchilladaskäk och även lite bullfika framåt kvällen tillsammans med familjen. Mysiga är dom trots allt!
 
Idag åkte jag Lucas och Isac ut till golfbanan för att slå lite på rangen. Herregud vad dåligt det gick, men grabbarna var över förväntan! När vi blivit för trötta i armarna åkte vi hem till mig för kaffe och bulle idag igen hehe.. Ska skicka med måns en påse hem så att jag inte äter upp alla själv!
 
Snart kommer Lucas och hämtar upp mig så ska vi tillsammans med Isac och Malin åka till Maxi och köpa massa gott. Ikväll står ost och kex myskväll på schemat vilket är mer än behövligt. Ha en bra fredag! Puss
 

2012-10-04

Bra kväll igår! Började på Zorbas där vi åt jättegod mat. Fetaostsalladen och deras vitlöksbröd är ju sinnessjukt goda så man kan verkligen inte sluta äta dom ;) Sedan gick vi vidare till Biostaden och såg Hypnotisören. Jag tycker faktiskt att den var helt okej! Lite utdragen kanske, men helt klart sevärd! Efter bion drog vi tjejer vidare till KM där det var mycket folk som vanligt. Vi slutade till sist på Olearys där jag mötte upp mina tragiska killkompisar innan vi cyklade hemåt. Men som sagt, trevlig kväll med väldigt bra människor :) All kärlek till er.  

PEPLUM

Nu sticker jag in till stan med Måns och bästa vännerna för käk på Zorbas och bio. Efter den blir det troligtvis en liten utgång, så vi ses väl på KM :) På mig har jag min nya peplum topp som ni ser lite halvt på bilden. Mobilhållaren köpte jag inne på Gina tricot i Malmö! Puss

OSLO

GLAD tjej här idag!! Nämligen goda nyheter angående lägenheterna i Norge. Vi har fått en ny lägenhet, som är jättefin och ligger mitt i Oslo!!! Vilken jäkla lättnad, kändes verkligen inte som att vi skulle komma iväg när det sket sig med den första.. Men nu är vi på banan igen :) Den är dock inte inflyttningsbar förrän 24 oktober.. Så vi får se om avvaktar tills dess eller åker dit och bor på något tillfälligt ställe innan. Huvud saken är i alla fall att den löste sig så att man får lite ny framtistro!
 

2012-10-03

Sticker in till stan med några vänner för fika och lite diskussioner om semesterplaner i vinter. Dethär kan nog bli bra trots allt! Så länge bjuder jag på en tjuvkik från min klädhängare. Och som ni ser har jag köpt på mig en hel del mysiga tröjor nu inför hösten. Stickat i grått, vitt och svart. Skinn, silver, guld, lurvigt och min nya förkärlek som verkligen har fallit mig i smaken är plommonfärgat/vinrött. Så jäkla snyggt!! Kram till er

PALJETT

 Ni som följer mig på Instagram (filippawiebert) har säkert redan sett hur resultatet blev på bhn jag gjorde om. Fick även en fråga hur jag gjorde den så jag tänkte berätta lite för er! Jag har länge velat göra en spike-bh, ni vet sånna som de börjat sälja lite överallt nu och har blivit jättepoppis i höst! Men då det var lite svårt att få tag i spikes, fick jag lägga ner den idén. Några veckor senare slog tanken mig att jag hade en paljettkofta här hemma, som jag köpte på en marknad i Indien för tre år sedan. Tur att man inte är klok nog att rensa ur garderoben oftare!
 
Det var en kofta som aldrig ens kommit till vändning, så jag tog helt enkelt den, valde ut en bh som var lagom och som inte heller användes för ofta. Satte i limpistolen (skaparens bästa vän) ;) och satte igång med klipp och klistrandet. Någon timma senare var den klar, och jag kan inte säga annat än att jag blev jättenöjd!
Här kommer två bilder på hur jag tänker använda den :)
 
Angående den trasiga lampan... Haha för ett år sedan då Wilgot var en liten kattunge såg han en nattfjäril i den, och busig som han var, hoppar han plötsligt in i lampan för att försöka fånga fjärilen, och visst kom han igenom då lampan var av papper..Sedan dess har jag helt enkelt varit för lat för att köpa en ny.

LINDEX MISSONI

Kikade in detta halsband inne på Lindex i Växjö igår. Vet inte om Kalmar inte ens fått in det, eller att det helt enkelt är slutsålt här? Tycker i alla fall att det är förbannat snyggt till en enkel outfit. Men framförallt tänka jag tipsa min mamma, då hon älskar maffiga, annorlunda smycken i färg och plexiglas. Det bärs bland annat av Angelica Blick. Lindex Missoni kollektion, runt 300 kr tror jag.

JEFFREY CAMPBELL SPIKES BOOTS

Mina väl utslitna skor från din sko börjar ge upp. Och trots mina älskade dr martens, är jag sugen på ett par nya. Dessa kommer från inget annat än Jeffrey Campbell och hade gärna fått ta plats på min skohylla här hemma.

VÄXJÖ

Hejhej :) Igår bestämde Måns och jag oss för att ta en spontantripp till Växjö. Dock missade vi första tåget, men vi gick ner till Baronen och tog oss en kaffe på la crossiant, i väntan på att nästa tåg skulle gå.
När vi kom fram var vi vrålhungriga, så gick och åt thaimat på ett ställe som Måns kompis hade tipsat om. Åt kyckling med cashewnötter vilket var jättegott! Vi strosade runt på stan och inhandlade lite smått och gott.
 
Därefter gick vi hem till min farmor och fikade. Har inte varit där på ett tag så det var jättemysigt! Hon gav även förslaget att skjutsa ut oss till Grand Samarkand, ett nybyggt stort köpcentrum. Och eftersom de hade öppet enda till åtta hamnade vi där till slut, vilket ledde till ännu mer shopping. Efter ytterligare någon timma åkte vi ner till stationen och satte oss på tåget mot Kalmar igen. Tänk vad en sånhär dag kan ljusa upp den gråa vardagen! Man borde unna sig mer av sånthär och åka iväg och bara njuta av att vara tillsammans ♥
 

RSS 2.0